Kirker i Vejle vil give en hjælpende hånd

Ni kirker har nu ansat en fælles projektleder til det kirkelige-sociale arbejde.

Therese Kongsgaard er uddannet psykolog og nyansat projektleder i KSA-Vejle. Hun bor i Vejle, er gift og mor til fire. Familien er medlem i Kirkecenteret Vejle.

Ni af Vejles kirker indgår i et nyt ambitiøst samarbejde for at give en håndsrækning til byen. Samarbejdet kalder sig ”Kirkernes Sociale Arbejde i Vejle” (KSA-Vejle), og 31-årige Therese Kongsgaard er ansat som projektleder.

”Visionen er gennem det brede kirkelige-sociale arbejde at bringe praktisk hjælp, omsorg og livsstøtte til vejlensere, som har behov for det,” skriver kirkerne i en pressemeddelelse.

Inspiration fra socialt arbejde i ”succesbyer”

– Inspirationen til det nye samarbejde kommer fra Silkeborg, Aarhus og Aalborg. Her har Kirkernes Sociale Arbejde med succes udviklet sig over flere år, fortæller formand for styregruppen, Peter Jerup-Thise, som er præst i Frimenigheden Broen. Han uddyber:

– Vejles kirker er allerede i dag dybt engagerede i socialt arbejde i vores by, for eksempel med uddeling af julehjælp, familienetværk, sorggrupper, foodbank og fællesspisninger. Det vil vi gerne formidle tydeligere i vores by. Det, KSA-Vejle skal fokusere på, er at være en ressource, der kan udvikle og styrke de mange gode initiativer i Vejle, så vi kan række endnu længere ud i vores kommune. Vi tror, at vi sammen kan mere, end vi kan hver for sig. Det nye kirkelige samarbejde har som formål at blive til gavn for et betydeligt antal borgere, særligt de udsatte og sårbare børn, familier og enlige.

Projektleder skal booste samarbejdet

Med midler fra bl.a. Borgfonden har de ni kirker ansat Therese Kongsgaard som projektleder pr. 1. februar.

”Therese vil gå forrest i at møde og motivere kirkernes frivillige. Hun bliver også et vigtigt bindeled mellem kirkerne, Vejle Kommunes mange aktører på det sociale områder og de andre lokale hjælpeorganisationer og sociale foreninger, der arbejder i byen,” siger Peter Jerup-Thise.

– Therese er en lokal ildsjæl med hjerte for socialt arbejde, og hun kommer til at bidrage med erfaring og evner, som vi glæder os til at bringe i spil i byen. Vi håber, at hun også kan engagere lokale erhvervsdrivende og sponsorer i at give det sociale arbejde et ”boost” til byens bedste, forklarer KSA-Vejles formand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stormøde for frivillige

Første initiativ fra KSA-Vejle bliver et stormøde i form af en inspirationsaften for alle kirkernes sociale ildsjæle i marts måned. Her vil man præsentere KSAs vision for kirkernes frivillige medarbejdere og dele inspiration og gode historier fra flere lokale projekter. Sidst på foråret arrangerer seks af kirkerne et af samarbejdets ’flagskibe’, når de inviterer til familiefestivalen ”Halløj i Parken”. Dette event blev sidste år besøgt af op mod 4.000 gæster i Byparken.

Fakta om KSA-Vejle:

De ni kirker er:
Frimenigheden Broen,
Kirkecenteret
(Apostolsk Kirke),
Bykirken,
Vejle Oasekirke,
Vor Frelsers Kirke,
Nørremarkskirken,
Metodistkirken,
Frelsens Hær og
Frikirken Kairos.