Kunstudstilling i kirke skal minde om, at kirkens døre er åbne for alle

Julie Fjellvang ved et af sine malerier udstillet i Adventistkirken.

Lørdag den 3. februar slog Nærum Adventistkirke dørene op for et nyt initiativ – kunstudstilling i kirkens store menighedssal. Visionen for konceptet er at minde om, at kirkens døre er åbne for alle.

Udstillingerne varer i omtrent to måneder ad gangen og har til formål at være visuel inspiration for menigheden og alle, som kunne få lyst til at komme forbi og kigge på kunsten.

”Det skaber en mulighed for at kigge ind og gå lidt rundt og se, hvad der gemmer sig bag den store facade. Konceptet er også at skabe visuelle andagter. Noget, som får folk til at undre sig over det, de ser, og spørge sig selv, hvad det er, kunstneren har tænkt. Kunst er jo en kunstners udtryk for livet, og det livet indebærer. Måske kan kunsten endda tale for sig selv, idet det er individuelt, hvad man får ud af at se på et kunstværk,” fortæller kirkens præst Inger Kjartansdóttir.

Julie er inspireret af Guds skaberværk

Den første kunstner til at udstille sin kunst i kirken er Julie Fjellvang. Julie er en uddannet kunstner og har sit eget galleri i København Øst. Julie er selv blevet kristen og døbt for få år siden i en menighed i Valby.

”Min kunst handler om tro, håb og kærlighed. Kærlighed til farver, naturen og Gud. Jeg maler med olie på lærred i tynde, laserende lag, der bygges op og slibes ned og bygges op igen ad mange omgange. De mange farvelag danner grundlaget for fortællinger om lys og mørke, der repræsenterer indre og ydre landskaber med inspiration fra rejser til Island, Norge og Sverige. De indre landskaber som sindets veje og afveje med aftryk af eksistentialistiske temaer som bl.a. glæde, sorg og det at være et åndeligt menneske i en materialistisk verden. Den kunstneriske proces er for mig en tilbedelse af og insisteren på det skønne, det gode, på orden, harmoni og håb. Et rum, jeg går ind i, hvor jeg bearbejder naturens indtryk og erkender, at jeg er lille bitte, og at Gud er skaberen og ophavsmand til storslåethed, skønhed og perfektion. En perfektion, som jeg på ingen måde kan leve op til, men som findes, og som jeg kan spejle mig i, og som insisterer på håb og trøst i en verden af kaos og opbrud,” fortæller Julie og slutter med verset fra Johannes evangeliet kap. 1:

“Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er. I ham var liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket og mørket greb det ikke.”

Primært kristne kunstnere

Der vil primært være kristne kunstnere, der udstiller i kirken. Dels på grund af formålet med udstillingerne, og dels fordi man som kirke ønsker at gøre andre opmærksomme på de kristne kunstnere. Der er tale om kunstnere, som spænder vidt i både alder og kunst. Nogle kunstnere har eller har haft kunsten som deres levebrød, og for andre er det deres hobby. Nogle er skolede, og andre er primært selvudviklede. Alle har det til fælles, at de er passionerede omkring kunsten.

Kirken på Concordiavej 14 vil være åben tirsdage og torsdage fra kl. 12-15, samt lørdage efter gudstjenesten fra kl. 12-14.


Artiklen fortsætter efter annoncen: