Ny podcast om Bibelen vil hjælpe nye læsere i gang

Den nye podcast fra Adventistkirken ”Den store fortælling” gennemgår Bibelen forfra og i kronologisk orden.

Filosof Andreas Müller, skolelærer Torben Rasmussen og teolog Robert Sand vil med 40 episoder i ny podcast hjælpe interesserede med at finde den røde tråd i Bibelen. Fotos: Jakob Falk

Hvad kan Bibelen lære os her 2.000 år efter, den blev skrevet? Hvordan skal den forstås? Hvad kan vi bruge den til, og betyder dens fortællinger det samme i dag, som for hundredvis af år siden?

Det og mange andre spørgsmål undersøger podcasten ”Den store fortælling”, der læser, diskuterer og fortolker Bibelen fra start til slut.

Tre mænd på opdagelsesrejse

Turen gennem Bibelen ledes af de tre venner – skolelærer Torben Rasmussen, filosof Andreas Müller og teolog Robert Sand, der savnede en introduktion til, hvad Bibelen går ud på, hvis man ikke kender historierne på forhånd. De har valgt at læse hele Bibelen i kronologisk orden med den tid og omhyggelighed, der skal til for at få det hele med.

I ”Den store fortælling” sætter de tre værter sig for at læse, fortælle og fortolke hele Bibelen for alle interesserede. En monumental opgave og en rejse, som de især håber at få uindviede og søgende mennesker med på. Interessen er nemlig ikke at gentage eller at bekræfte pointer, men at undersøge og forstå dem i den tid, vi nu lever i.

Bibelteksterne præsenteres i Bibelselskabets oversættelse på nudansk fra Bibelelen 2020, men i forberedelserne har værterne også læst andre oversættelser, især den autoriserede oversættelse fra 1992.

Tid til et gensyn

”En tekst fungerer i samspil med den tid og kultur, den læses i. Tekstens betydning ændrer sig for modtageren løbende, og ord betyder sjældent det samme i morgen, som de gjorde i går. Derfor er det altid relevant at genlæse, genlære og genfortolke verdens største fortælling og vigtigste bog for at finde dens mening i vores egen tid,” lyder det fra udgiverne af podcasten.

Én hver anden uge og alle udgaver er gratis

Podcasten udkommer med en ny episode hver anden torsdag og er tilgængelig og delbar uden abonnement eller betaling. Podcastens første afsnit ’Hvor er du Adam’ havde premiere første torsdag i februar. Projektet er uden økonomisk formål og ikke-missionerende. Det er et inkluderende interesseprojekt for alle med og uden tilknytning til kirkelige fællesskaber.

Podcasten udgives i samarbejde med www.webkirke.dk Læs mere om Podcasten og lyt med på første afsnit på webkirke.dk/podcast_episode/1-hvor-er-du-adam/


Artiklen fortsætter efter annoncen: