Tidligere ærkebiskop går ind i debat om falske konverteringer

Et uhyggeligt syreangreb har startet en debat om falske konverteringer i Storbritannien. ”Kirken må tænke på, hvad migration betyder for landet,” siger George Carey.

George Carey, den tidligere ærkebiskop af Canterbury, mener, at Church of England er for godtroende og for hurtig til at døbe muslimer, som prøver at få asyl i Storbritannien. Foto: Wikipedia

Det går ud over de ægte konvertitter fra lande, hvor kristne bliver forfulgt, hvis ”falske konvertitter” får asyl. Church of England må derfor kræve mere af konvertitter i forbindelse med dåbsoplæringen.

Det skrev den tidligere ærkebiskop af Canterbury, den 88-årige George Carey, i en klumme i The Telegraph den 10. februar. Her kommer han også ind på, at kirken ”ikke må vende det blinde øje til virkningen af ​​massemigration til Storbritannien.”

Falske konverteringer?

christianheadlines.com skriver, at et par dommere i Storbritannien har hævdet, at nogle muslimer har narret britiske præster ved at foregive en konvertering bare for at kunne kræve asyl og forblive i landet.

Disse beskyldninger har ført til debat både i regeringen, medierne og kirken selv om, hvorvidt præster bør gøre mere for at undersøge enkeltpersoner, når de hævder, at de har konverteret fra en religion til en anden. I Storbritannien kan en person, der konverterer fra islam til kristendommen, forvente at få asyl, hvis de risikerer forfølgelse i hjemlandet på grund af deres nye tro.

Nu er kristne ledere så blevet bekymrede for, at debatten kan skade asylansøgere, hvis konvertering er legitim. De omtalte dommere nævner et eksempel, hvor en kirkeleder havde accepteret en iransk asylansøgers påståede konvertering, selv om vedkommende talte meget dårligt engelsk og ”ikke engang var i stand til at navngive kirken”.

Husk de ægte konvertitter og fattige briter

Den tidligere ærkebiskop af Canterbury George Carey skrev i en klumme i The Telegraph: ”Ægte konvertitter i lande, hvor der tages en betydelig risiko ved at ”frafalde”, bliver undermineret af en håndfuld falske sager, hvor folk udnytter systemet.” Samtidig pegede Carey på nogle sociale og kulturelle aspekter ved migrationen og beskyldte den nuværende ærkebiskop Justin Welby og biskopperne i House of Lords for ”blindhed over for, hvad migration gør med vores land – vores kultur, vores infrastruktur og vores fælles liv”.

Selvom Carey fastholder, at Storbritannien skal vise gæstfrihed, peger han på, at de mange migranter fører til en ”alvorlig mangel på boliger og tjenester”, som ”når bristepunktet i fattigere områder”. Det er nemlig de fattige, der lider mest, mener han. ”Folk fra eliten er velbeskyttede, men Storbritanniens fattigste har en anden oplevelse. De er blevet påtvunget et eksperiment i masseindvandring uden deres samtykke, og det har ændret deres liv og deres samfund,” påpeger han.

Den nuv. ærkebiskop af Canterbury, Justin Welby, fastholder, at kirken har pligt til at tage sig af fremmede – mens regeringen og domstolene skal sikre grænserne og dømme i asylsager. Foto: Wikipedia

Kirken skal hjælpe de sårbare fremmede

For den tidligere ærkebiskop er løsningen, at myndighederne – og ikke kirken – skal træffe afgørelser i asylsager. Men Justin Welby har allerede tidligere påpeget, at kirkens rolle i asylsagerne er blevet beskrevet forkert.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”For flygtninge og dem, der søger asyl, følger vi simpelthen Bibelens lære, som er at tage sig af den fremmede. Det er regeringens opgave at beskytte vores grænser og domstolenes opgave at dømme asylsager. Kirken er kaldet til at elske barmhjertighed og gøre retfærdighed. …lad os ikke glemme, at kernen i denne samtale er sårbare mennesker, hvis liv er dyrebart i Guds øjne,” påpegede Justin Welby i en erklæring den 7. februar.

Metropolitan Police i London har efterlyst den 35-årige afghaner Abdul Shokoor Ezedi, der er på flugt efter et syreangreb mod en mor og to døtre i Clapham den 31. januar.

Politiet har frigivet dette overvågningsbillede.

Abdul S. Ezedi fik opholdstilladelse i 2021 eller 2022 efter at have konverteret til kristendommen, skrev avisen The Independent.


Artiklen fortsætter efter annoncen: