USA: Undersøgelse om trans kønnedes livskvalitet kritiseres

Jesse Singal er kendt for sin kritik af kønsskifteideologien og har blandt andet skrevet artikler for The New York Times. Foto: Wikipedia /Jesse Singal i en ”Rebel Wisdom” video fra 2021.

En stor spørgeundersøgelse blandt 92.000 voksne transpersoner viser angiveligt, at 94 procent er godt tilfredse med deres kønsskifte. Men ”detransitioners” var per definition udelukket fra undersøgelsen, påpeger journalisten Jesse Singal.

Ifølge undersøgelsen ”2022 US Trans Survey” (USTS) hævdes det ellers, at næsten alle de voksne transpersoner er ”mere tilfredse” efter deres kønsskifte.

Tilfredse med behandling?

”Det er den største undersøgelse af transkønnede amerikanere nogensinde,” skriver The Guardian. Næsten 98 procent af respondenterne svarer, at de får en eller anden form for hormonbehandling. Denne behandling gør 84 procent af respondenterne ”meget mere tilfredse”, mens 14 procent oplyser, at de er ”lidt mere tilfredse”.

Samtidig må det understreges, at undersøgelsen kun beskriver transpersoner, som er i hormonbehandling. En detransitionering indebærer nemlig, at man afbryder et kønsskifte fx ved at stoppe med både homonbehandling og kirurgiske indgreb.

Chikane og fattigdom

Ud over respondenternes tilfredshed beskriver rapporten også, at mange transpersoner er udsat for diskrimination, chikane og vold. Samtidig oplever en tredjedel (34%) af dem fattigdom, hvilket er næsten tre gange så mange som i resten af USA’s befolkning, hvor 12 procent betegnes fattige.

De-transpersoner fravalgt

Men fravalget af transpersoner, som har fortrudt, bør ikke overses, vurderer Jesse Singal.  ”Undersøgelsen ser på personer, der identificerer sig som transpersoner i dag og har ønsket at deltage i en undersøgelse af det. Detransitioners var per definition udelukkede,” fastslår journalisten.

Jesse Singal skrev i 2018 en meget omdiskuteret cover story for The Atlantic med titlen ”When Children Say They’re Trans” (Når børn siger, at de er trans).