Open Doors holder inspirationsdag med gæster fra Nigeria og Pakistan

Temaet er ”Forfulgt, men ikke forladt”.

Generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne Jens Kristian Lund Jensen. Foto: Nicolaj Kristensen

Den 6. april inviterer Open Doors til inspirationsdag om forfulgte kristne med besøg fra Nigeria og Pakistan. Gæsterne har selv oplevet forfølgelse på første hånd.

”Velsignede er de, som tør løbe en risiko.”

Sådan lyder overskriften på det første indslag på Open Doors’ inspirationsdag med temaet ”Forfulgt, men ikke forladt” den 6. april i Aarhus Valgmenigheds lokaler. Til at udfolde emnet har man inviteret gæstetalere fra to af de lande i verden, hvor volden mod kristne er værst, nemlig Nigeria og Pakistan.

”I de to lande er der talrige eksempler på, hvor risikabelt det er for muslimer at blive kristne. Presset fra samfund, familie og lokalmiljø kan blive i bogstavelig forstand voldsomt. Men igen og igen hører vi, at Jesus er risikoen værd,” forklarer Jens Kristian Lund Jensen, generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne.

Gæstetalerne

Gæstetaleren fra Nigeria er Suleiman*, som er født i den nordvestlige del af landet i en muslimsk familie. Da han konverterede til den kristne tro, blev han genstand for diskrimination samt gentagne tilfælde af fornærmelser og voldelige overfald. Siden 2001 har han arbejdet for Open Doors, hvor han i forskellige roller har rejst i hele Vestafrika for at tjene forfulgte kristne.

Haroon* er navnet på gæstetaleren fra Pakistan – også han voksede op i en muslimsk familie. Her lærte han, at hævn var et vigtigt livsprincip. Som imam opnåede han stor prestige og indflydelse, men hans liv blev grundlæggende forandret, da han blev kristen. Blandt andet opdagede han, at tilgivelse er et langt mere kraftfuldt livsprincip end hævn.

Fokus på håb

”Det er to mænd, som har prøvet mere end de fleste, men som også har en meget stor tillid til Gud,” siger Jens Kristian Lund Jensen om de to gæstetalere og uddyber:

”De kommer ikke med en mørk og dyster fortælling, men med et stærkt fokus på håb, som skyldes, at de personligt har oplevet sandheden i netop dét, som er overskriften for dagen. Fordi Gud er med, kan man godt være forfulgt, men aldrig forladt.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud over at ligge øverst på listen over lande, hvor volden mod kristne er værst, ligger Nigeria og Pakistan som henholdsvis nummer seks og syv på World Watch List over lande, hvor den generelle forfølgelse af kristne er værst.

Gratis at deltage

På inspirationsdagen vil der i pauserne mellem talerne være korte sessioner med refleksion samt forskellige former for bøn for forfulgte kristne.
Der vil også være en indsamling til fordel for Open Doors’ traumecenter ”Shalom” i Nigeria. Inspirationsdagen finder sted i Aarhus Valgmenighed 6. april kl. 12.30-17.00. Dagen er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejningen. Tilmelding skal ske via opendoors.dk/forfulgt-2024.

* Navnene er ændret af sikkerhedshensyn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: