Privilegiet at kunne fortælle om Jesus

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker

Hun var kun fem år gammel, en glad og lykkelig pige, på vej hjem fra søndagsskole. Der havde hun hørt om Jesus og hans store kærlighed, og om hvor godt det var at følges med ham. Så da hun mødte den lokale fængselsdirektør, spurgte hun, fuld af begejstring og med sin barnlige frimodighed, om han kendte Jesus.

Forfærdet kiggede denne betydningsfulde mand ned på pigen og følte trang til et her og nu forhør. Om hvad hun mente med spørgsmålet – og hvorfor hun spurgte. Lykkeligt uvidende om eventuelle følger fortalte pigen om Jesu kærlighed og om søndagsskolen, hvor hun havde lært om ham.

Dagen efter så direktøren sig nødsaget til at tage en snak med pigens forældre, hvor han indtrængende anmodede dem om ikke at sende deres lille pige til den skadelige undervisning, som blev serveret i søndagsskolen. Forældrene lyttede høfligt, men følte sig lykkelige over at være forældre til en kun fem år gammel evangelist.

Knap 60 år senere sad pigen, nu læge og mangeårigt parlamentsmedlem, anklaget i byretten i Helsinki og senere i Finlands landsret. Anklaget fordi hun ikke kunne lade være med at fortælle, hvad hendes største kærlighed, Jesus, ville have hende til at sige.

I begge retsinstanser blev lægen Paivi Rasanen frikendt af i alt seks dommere. Nu forsøger den finske statsadvokat at få Finlands højesteret til at hjælpe sig med at få pigen, undskyld Paivi, til at holde op med at citere Jesus. Men Paivi selv ser dette som en mulighed til også at kunne repræsentere Jesus i højesteret og om nødvendigt også ved menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, Halleluja!

Fordi det er det værd, siger hun, mens hun begejstret fortæller om sin oplevelse under en paneldebat om prostitution, som hun deltog i. I panelet, sammen med Paivi, skulle bl.a. være en prostitueret, som havde udgivet en bog, hvor hun beskrev prostitution som sit kald. Kristne venner gik i forbøn for Paivi med det resultat, at da debatten startede, oplyste panelets moderator, at den prostituerede deltager ikke havde fået fri fra fængslet.

Hun var derfor erstattet af Iris, en anden prostitueret. Da Iris skulle svare på aftenens første spørgsmål, om hvad hun sagde til, at Paivi og andre kristne fordømte hendes arbejde, kom hun med et svar, som chokerede salen. ”Jeg er enig med dem,” var hendes kontante svar, ”jeg har mødt Jesus. Og alt det, som loven og Moses ikke kunne gøre for mig, det har han gjort!”

Debatten endte med, at moderator konstaterede: ”Så har vi ikke andet at sige i aften end Amen.” Paivi og hendes mand Niilo besøgte Færøerne den 17. og 18. februar. På tre møder begejstrede hun os ved at fortælle om Jesus – og sit liv sammen med ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen: