Tværkulturel konference om flugt

”Flugt sætter spor. At leve med tro, håb og empati i en konfliktfyldt verden,” hedder emnet for inspirationskonferencen den 15.-16. marts.

Præst og mellemøstkender Colin Chapman (UK/Beirut).

Tværkulturelt Center inviterer til Inspirationskonference i Fredens Kirke på Østerbro den 15.-16. marts.

”Foreløbig er der ca. 60 på listen, men jeg gætter på, at vi nok bliver omkring 80. Det plejer at være deromkring,” fortæller netværkskoordinator Birthe Munck-Fairwood. Konferencen starter med åbningsgudstjeneste i Fredens Kirke ved sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen.

Konflikten i Mellemøsten

Efter gudstjenesten er der åbningsforedrag om Israel og Palæstina: ”Er der håb om, at konflikten vil få en ende?” ved præst og mellemøstkender Colin Chapman (UK/Beirut). Der vil også være en respons ved overrabbiner Jair Melchior (København).

Beriget af ”de andre”

Colin Chapman vil sammen med psykolog Olu Robbin-Coker (DK/Sierra Leone) holde oplæg om ”Os og de andre: Hvordan kan mennesker, der er anderledes, berige vores liv og tro?” Om aftenen uddeles Årets Krus – Årets Knus 2024, og Olu Robbin-Coker taler om ”Sorgens psykologi. At leve med fortiden uden at miste fremtiden”.

Psykolog Olu Robbin-Coker (DK/Sierra Leone).

Lørdag er der bibelrefleksion med temaet: Daniel – en udfordrende bog med et budskab til en konfliktfyldt verden ved Colin Chapman. Senere følger fire personlige fortællinger om at finde håb ved Raymond Osias (DK/Filippinerne), Merna Alhozy (DK/Irak), Matthias Lemma (DK/Etiopien) og Nayre Stefanian (DK/Armenien)

Der vil også være musikalske indslag lørdag eftermiddag med blandt andet musik fra Ukraine og Iran ved Natalia Pylypenko, violinist (Kbh./Kyiv) m.fl. Den nigeriansk-fødte teolog Clement Dachet, der er TKC’s formand, afslutter konferencen lørdag eftermiddag.