Retten til Liv holder årsmøde i Skjern

Retten til Liv holder ”fest for livet” og årsmøde i Skjern Bykirke den 16. marts.

Under årsmødet vil Carsten Hjort Pedersen, der er lektor i pædagogik og forfatter, holde et dobbeltforedrag om vigtige aspekter af abortens ringvirkninger. Titlerne er hhv.: ”Hvad har den fri abort gjort ved synet på barnet og børneopdragelsen?” og ”Er der i et samfund, der hylder åndsfrihed, også frihed til at være imod abort?”

Forældreopgaven

Om emnet skriver Retten til Liv i en pressemeddelelse:

”Opdragelse og menneskeværd hænger sammen, fordi enhver opdragelse bygger på et menneskesyn. Derfor er det et stort spørgsmål, hvad den fri abort – og den gudløse og individualistiske trend, som den er en del af – har gjort ved synet på barnet og børneopdragelsen. Hvordan udfordrer det forældreopgaven? Og hvorfor er åndsfrihedens lys særlig vigtig og klemt i mødet med friheden til at være imod fri abort?”

Åndsfrihedsprojektet

Carsten Hjort Pedersen er tidligere leder for Kristent Pædagogisk Institut og har udgivet flere bøger. I 2012 tog han desuden initiativ til Åndsfrihedsprojektet sammen med 23 repræsentanter fra forskellige dele af det kirkelige landskab. Initiativet mundede ud i 21 teser, en konference på Christiansborg og senere en bogudgivelse om emnet.

Årsmødet

Arrangementet finder sted i Skjern Bykirke og begynder klokken 9.30 med kaffe og derefter indblik i arbejdet via de forskellige arbejdsberetninger. Dagen rundes af klokken 16.15. Der vil være gode rammer for at medbringe små børn. Pris for deltagelse i årsmødet, inklusive forplejning undervejs, er 100 kr.

Deltagelse i foredraget alene: 50 kr. Halv pris for studerende og unge under 18 år. Børn gratis. Tilmelding til sekretariatet: ellen@rettentilliv.dk / tlf.: 47 52 44 84. Hvis frokost ønskes, er seneste tilmeldingsfrist 11. marts.