Sjællandsk kirke udsat for groft hærværk

Spjellerup Kirke i Spjellerup Sogn hører under Tryggevælde Provsti i Roskilde Stift. Der er 360 indbyggere og 288 medlemmer af folkekirken, oplyses det på sogn.dk. Foto: Wikipedia

Forrige weekend blev både altertavlen, orglet, alterbægre og salmebøger udsat for hærværk i Spjellerup Kirke. Ødelæggelserne blev opdaget af graver Brian Hansen tirsdag morgen.

”Jeg har ikke oplevet noget lignende før, og da det først gik op for mig, hvad der var sket, blev jeg dybt chokeret,” siger Brian Hansen. ”Det er temmelig groft,” tilføjer graveren ifølge dr.dk.

Hvidt pulver og rød altervin

Den chokerede graver så overklippede ledninger på kirkens orgel og en altertavle, der var revet i stykker. Gulvet var dækket af hvidt pulver fra to pulverslukkere.
Der var også smadret væglamper, og i støvet fra pulverslukkerne kunne man se tydelige fodspor af gerningsmændene. Desuden var der røde pletter af smadrede flasker med altervin, og nadverbægrene var blevet smidt rundt i kirken.

21-årig mand sigtet

Ifølge onsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev weekendens hærværk begået af to gerningsmænd mellem lørdag kl. 15.00 og tirsdag kl. 7.30. Sidste torsdag kunne politiet så melde ud, at man har anholdt og sigtet en 21-årig mand for det omfattende hærværk mod Spjellerup Kirke.