TV Glad modtog pris fra KLF, Kirke & Medier

Foto: Lars Salomonsen / KLF, Kirke & Medier.

Den korte programrække ”En særlig samtale” har modtaget ”Buketten” fra KLF, Kirke & Medier.

I programmerne blev seerne inviteret med til interviews med henholdsvis musiker Thomas Helmig og statsminister Mette Frederiksen. Journalister fra TV Glad stillede spørgsmål om alt fra hvem, der bestemmer hjemme hos Mette Frederiksen, til, hvordan det var for Thomas Helmig at miste sin søn Hugo Helmig.

Dybde, empati og humor

”Med programmerne ”En særlig samtale” formår TV Glad at skabe et unikt rum sammen med deres gæst, hvor de både professionelt og meget personligt får stillet gode og relevante spørgsmål til kendte mennesker og dermed giver os seere et nuanceret og interessant billede af gæsten i hvert program,” forklarer Mikael Arendt Laursen, der er generalsekretær i KLF, Kirke & Medier. Han tilføjer:

”Journalisterne formår at etablere en så god kontakt til gæsterne, at samtalen er både åben og ærlig uden skjulte dagsordner. Journalisternes spørgsmål rummer dybde, empati, nysgerrighed og humor på en måde, som vi ikke har set før i lignende interviewprogrammer. Balancen er flot, og vi oplever, at gæsterne føler sig både udfordrede og godt behandlet.”

Tanken bag programmet

Nathalie Bitton, der er chefredaktør på TV Glad, glæder sig over anerkendelsen og fortæller her lidt om, hvad tanken bag programmet er.
”Vi forsøger at skabe en intim cirkel i et meget stort rum. Her møder vores journalister med deres funktionsnedsættelser en meget kendt gæst, som både vi og seerne virkelig godt kunne tænke os at lære bedre at kende. Og det er da klart, at programmet har fået sit eget særpræg, fordi vi er dem, vi er. Og vi stiller de spørgsmål, vi gør. Jeg synes virkelig, at vores journalister fortjener et kæmpe klap på skulderen. De har lavet så mange gode interviews og lavet det ene sjove program efter det andet. Og det, at de får den bredere anerkendelse, har journalisterne kæmpe fortjent,” siger Nathalie Bitton.

Tidligere har blandt andre trosredaktør Christoffer Emil Bruun (DR), Sangbogen på P2 med Muff og Hammer (TV 2), Jakob Stegelmann (DR) og Bibelen Leth fortalt (P1) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.