Passionskoncert med drengekoret fra Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirkes Drengekor holder en musikalsk påskeskildring langfredag. Foto: Facebook.

Langfredag byder på en ægte påskekoncert med Roskilde Domkirkes Drengekor under ledelse af Egil Kolind.

Fortællingen i evangelierne om Jesu lidelse og død er et drama fyldt med spænding og følelser, som er særdeles velegnet til at sætte musik til. I år vil Roskilde Domkirkes Drengekor synge netop denne historie, som udspiller sig langfredag, i en udgave af R. Keiser. Korets medlemmer synger rollerne som bl.a. Judas og Pilatus, og hele koret har den musikalske rolle som den ophidsede og blodtørstige skare, der ender med at få Jesus korsfæstet. Den største rolle, evangelisten, synges af tenoren Niklas de Fries.

Publikum inddrages

I løbet af passionsfortællingen vil der være korte, reflekterende musikindslag i form af arier, koraler og kormusik af bl.a. W. A. Mozart og C. Nielsen. Desuden vil der være fællessalmer, som publikum opfordres til at synge med på. Som publikum til koncerten langfredag med drengekoret er man sikker på at komme i den helt særlig langfredagsstemning af dybde, alvor og eftertanke, som står i kontrast til påskedags glædesfejring et par dage efter.

Koncerten begynder kl. 14.00 og varer en time. Koncerten koster 85 kr. + billetgebyr. Billetter kan købes på www.billetto.dk