Angrebet i Moskva var rettet mod kristne

Radikale islamister ville dræbe kristne under angrebet i Moskva, men det kommer ikke frem i medierne, siger hollandsk ekspert.

– Der har været mange angreb mod ”det kristne Vesten”, som mange i Vesten ikke hører om, forklarer historiker og terrorekspert Beatrice de Graaf. Hun deltog i det hollandske talkshow Op1 fra NPO den 25. marts. Foto: Wikipedia.

Der er efterhånden kommet flere informationer om det forfærdelige terrorangreb i Moskva den 22. marts. Men det faktum, at de islamistiske gerningsmænd gik målrettet efter at dræbe kristne, er nærmest ikke blevet nævnt, udtalte terrorekspert Beatrice de Graaf den 25. marts i det hollandske talkshow Op1.

Ruslands præsident var hurtigt ude med beskyldninger mod Ukraine efter angrebet mod Dubrovka-teateret i Moskva, der kostede 133 mennesker livet. De internationale medier afviste hurtigt Vladimir Putins beskyldninger som russisk propaganda i forbindelse med krigen i Ukraine. Men der har næsten ikke været fokus på, at terroristerne angreb for at dræbe kristne i Rusland, selv om Islamisk Stat hurtigt påtog sig skylden for angrebet.

Kristne er terrormål

Der sker mange terrorangreb rettet mod kristne mål i Vesten, fx kirker, fastslog Beatrice de Graaf i talkshowet. Hun nævnte, at tysk og østrigsk politi sidste jul fik afværget planlagte angreb på kirker i Köln og Wien. En lang række mål er kristne. De angreb fx også en kirke i Jalalabad i Afghanistan. Men da de beskrev angrebet i teatret i Moskva, pralede terrorgruppen angiveligt ved at sige: ”Vi har dræbt 300 kristne.”

”Efter deres erfaring handler det om kristendom, og de mener også, at Holland er et kristent land, selvom vi ikke mener det,” understregede Beatrice de Graaf i talkshowet.

Generel trussel

Hun betegner angrebet i Moskva som en advarsel, der ikke kun gælder Rusland. Islamisk Stat har i en erklæring hævdet, at de havde angrebet ”en stor forsamling af kristne”. Når angrebet blev rettet mod et teater og ikke en kirke, skal det ses i lyset af, at muslimske terrorister opfatter hele Vesten som et kristent område. Fra IS’ synspunkt er verden delt i to: På den ene side står muslimerne, på den anden side står de kristne og jøderne, forklarer terroreksperten i talkshowet.