Præst afbrød kristen konference med eks-stripper

Mark Driscoll faldt på knæ og advarede mod Jezabels ånd, efter at en sværdslugende akrobat havde optrådt på en mandekonference i Missouri.

Mark Driscoll knælede på podiet, mens han advarede mændene mod Jezabels ånd. Foto: ChurchLeaders

– Jeg har bedt for jer siden kl. 1 i nat, for Jezabels ånd har været her, sagde Mark Driscoll, idet han knælede på podiet i pinsekirken James River Church under mandekonferencen Stronger Men’s Conference den 11.-12. april.

En mandlig sværdsluger tog skjorten af og lavede et poleshow ”ligesom en kvindelig stripper”, sagde Mark Driscol. Han nåede at nævne både Jezabels ånd, profeten Elias og Ashera-pæle, før kirkens seniorpræst bad ham forlade podiet. Efterfølgende har der været stor debat om både form og indhold af mandekonferencen og Mark Driscolls protest i de kirkelige medier i USA.

Kritik af protesten

Dr. Michael Brown har i The Christian Post vurderet forløbet som følger: Pastor Mark Driscoll gik på podiet og kaldte offentligt indslaget med den sværdslugende akrobat dæmonisk. Seniorpastor John Lindell råbte derefter til Driscoll, at han skulle tie stille og forsvinde. En præstekollega har overfor Michael Brown udtrykt undren over episoden, fordi han kender pastor Lindell som en fin mand, der både prædiker hellighed og renhed.

”Jeg er forvirret,” skrev denne præst, der også oplyste, at præsterne havde talt sammen i en halv time, før Driscoll skulle tale. Hvorfor havde Driscoll så ikke taget emnet op, før han gik på scenen?

Skandaløst at en kirke engagerer pole-danser

Michael Brown har både på Facebook og X skrevet følgende:

”Jeg er blevet spurgt af mange mennesker i dag om skandalen med sværdslugeren (som også har været en mandlig stripper!), der optrådte uden skjorte (med poledance!) ved en kirkekonference for mænd, og om Mark Driscolls offentlige irettesættelse. Nogle hurtige svar: Selvom kirken ikke havde nogen anelse om, at denne fyr havde været stripper, er der ingen mulig begrundelse for hans stangdansende, skjorteløse optræden ved en mandekonference. Ingen! Dette er fuldstændig skandaløst, og det eneste rigtige svar fra præsten burde være en dyb undskyldning og en fuldstændig afvisning af, hvad der skete. Dette er vanvid. Der er INGEN mulig begrundelse for dette i Guds hus. I kan have det sjovt som mænd, der samles – som at dyrke sport eller hvad som helst – men du er der i sidste ende for at mødes med Gud og blive forvandlet af Ordet og Ånden, ikke for at se sådan en kødelig præstation som denne, endsige af en mandlig stripper!”

Kritikkens indhold

Michael Brown tilføjer, at Mark Driscoll burde have luftet sin bekymring overfor seniorpræsten under fire øjne, fremfor at komme med offentlig kritik.
Det ville ifølge Matthæus 18 være den rigtige fremgangsmåde at tale med præsten først, skriver Dr. Brown, men han tilføjer: ”Jeg er personligt glad for, at Driscoll sagde noget, selvom han ikke gjorde det ifølge forskrifterne.

Hele vores fokus bør være på, hvorfor i alverden denne mand blev inviteret (må han virkelig lære Herren at kende!), og hvorfor præsten tillod det, ikke på protokollen for Driscolls handlinger.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Søg hellighed frem for tvivlsom underholdning

Det er senere kommet frem, at den pågældende forestilling var en del af den indledende underholdning. Mændene på konferencen havde også set nogle monstertrucks ødelægge personbiler. De kirkeledere, der havde inviteret sværdslugeren, vidste åbenbart ikke, at han tidligere har optrådt som mandlig stripper. Det hed sig desuden, at han nu kommer i en kirke i Los Angeles.

”Måske havde Mark Driscoll ret i, at denne forestilling var dæmonisk. Hele fokus bør være på, hvorfor i alverden kirken lod dette foregå. Og det vigtigste er, at dette er den slags skrammel, som Guds ild snart vil brænde op!” slutter Michael Brown. Han henviser til David Wilkersons opfordring til kirkerne om at søge hellighed fremfor underholdning i ”Call to Anguish”, som kan findes på YouTube.