Sydney-præsten før angrebet: ”Jeg længes efter at se Jesus”

Præst og biskop Mar Mari Emmanuel fortæller i en video, at han har set ind i himlen, og der var profeten Muhammed og Buddha ikke, men Jesus var der, og han var alt. (Skærmprint af video fra Christ the Good Shepherd Church)

Mandag aften den 15. april blev den assyrisk-kristne biskop Mar Mari Emmanuel stukket ned under en gudstjeneste i Sydney. Nu meldes han i bedring, og han opfordrer alle kristne til at bede for gerningsmanden og bagmændene.

Den irakisk-fødte Mar Mari Emmanuel er præst og biskop for Christ the Good Shepherd Church i Wakeley, New South Wales, som samler mange flygtninge fra Irak og Syrien. Biskoppen har over 200.000 følgere på de sociale medier, hvor han taler meget engageret om Jesus som sandheden og vejen og livet.

”Der er ingen Muhammed i himlen”

I en af sine videoer underviser biskoppen om, hvorfor Muhammed var en falsk profet. I en anden video fortæller han, at han har set ind i himlen, og der var hverken Muhammed eller Buddha eller Krishna. Men Jesus var i himlen, for han er alt, fastslår biskoppen. Det menes, at disse udtalelser er årsag til angrebet, hvor den 16-årige formodede gerningsmand ifølge øjenvidner råbte ”Allahu akbar”, idet han gik løs på biskoppen.

Gerningsmanden blev overmandet af folk fra menigheden, og allerede mens de holdt ham fast, bad biskoppen for ham og sagde, at han tilgav ham.

Advaret før angrebet

Biskoppen har sendt flere videohilsener siden angrebet, hvor han opfordrer til forbøn for sine fjender. For flere uger siden fik biskop Mari en advarsel om, at han kun havde to uger tilbage at leve i. Han understregede derfor – før angrebet – i en video, at han ikke led af nogen form for sygdom. Samtidig fortalte han, at beskeden om de to uger havde gjort ham meget glad, simpelthen fordi han længes efter at se Jesus.