’Catch the fire’ i Citykirken i Aarhus

Pernille Liland talte bl.a. om Jantelovens indflydelse i danske kirker.

Atmosfæren emmede af passion og forventning til, hvad Gud ville gøre, og hvordan han ville demonstrere sin kraft, da ’Catch the Fire’ løb af stablen lørdag den 13. april.

“Ligesom sidste år havde vi omtrent 200 besøgende,” fortæller Tabita Jørgensen, som er en del af ledergruppen. Hun udtrykker stor begejstring og fortæller, at positive tilbagemeldinger om indre lægedom og fysiske helbredelser fortsat ruller ind. Omtrent ti danske byer var repræsenteret blandt deltagerne, ligesom der også var kommet flere fra Norge.

Dagen bød på lovsang samt oplæg fra Pernille Liland, Johnny Hansen, Tabita Jørgensen, Karin Kühl og Peter Holmsgård.

Janteloven fylder i kirken

I Pernille Lilands oplæg blev Janteloven adresseret som en begrænsende faktor, som vi kristne ikke skal ligge under for. Hun underbyggede sine pointer med et brilliant og humoristisk kropssprog, som viste betydningen af Jantelovens påvirkning af kristne i den danske kirke, samt at vi i Kristus har magt til at blive fri af Jante.

Jeg vil lidt atypisk bringe mine egne personlige oplevelser fra dagen, da de giver et godt indblik i, hvad dagen rummede. Jeg bad for en kvinde, som havde flere ting på hjerte, heriblandt noget, som gjorde, at hendes syn på højre øje ikke var intakt. Kvinden var glad efter forbønnen, mens jeg stod med en flad fornemmelse af, at der intet skete.

Da kvinden gik frem og fortalte mødelederen, at hun var blevet helbredt på det øje, som jeg lige havde bedt for, var min overraskelse stor, og jeg brød ud i spontan jubeldans til Jesus bagerst i den store sal, som var et stort øvelsesrum til bøn og forbøn. Senere, da jeg for at få lidt hvile fra indtrykkene sad udenfor salen, kom en tidligere missionær hen og satte sig.

Vi kendte ikke hinanden, men hun begyndte at fortælle lidt fra sit liv; at hun var træt og havde brug for at blive ladet op. Hun spurgte, om jeg havde et ord til hende, så jeg fortalte hende om de fornemmelser, jeg havde fået i det minut, vi havde siddet sammen. Jeg spurgte ind til hendes liv, og mens hun fortalte, fik hun ny energi, hvilket hun med et stort smil og tydeligt rødere kinder også sluttede med at fortælle, inden hun rejste sig og gik.

Folkene bag Catch the Fire har allerede nu planer om at afvikle flere arrangementer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: