Forældre holdt gudstjeneste på 10-årsdagen for bort- førelsen af Chibok-pigerne

Forældre markerede 10-årsdagen for bortførelsen af 276 skolepiger fra Chibok med en gudstjeneste.

Forældre har markeret 10-årsdagen for bortførelsen af 276 skolepiger fra Chibok, Nigeria, med en gudstjeneste på skolen.

Det skriver Christian Today. Gudstjenesten blev overværet af hundredvis af forældre, hvoraf mange stadig venter på løsladelsen af ​​deres døtre.
Mens nogle er blevet løsladt, og andre er flygtet i årenes løb, er 82 af pigerne stadig savnede. Hanatu Daua, som deltog i gudstjenesten, er en af ​​de heldige forældre, da hendes datter Saratu blev løsladt med tre af sine børn.

Men hun fortalte Open Doors, at hun længes efter at se de andre piger befriet. “Sammen beder vi om løsladelse af de andre døtre i fangenskab,” sagde hun. “Må Gud redde dem, så vi kan sidde sammen igen og give slip på denne bitterhed i os. Vi bønfalder Boko Haram om at løslade dem. Vi er trætte.” Pigerne, der dengang var mellem 16 og 18 år, blev bortført fra deres skole af terrorgruppen Boko Haram mellem den 16. og 18. april 2014.

Kritik af myndighederne

Yakubu Nkeki, der er formand for gruppen Chibok Parents Association, sagde: “Det er ti år siden, så jeg spørger regeringen, hvad er vores forbrydelse? Hvad gjorde Chibok nogensinde, så det har ført til, at deres børn ikke er blevet løsladt? Selv hvis de er blevet gamle eller født ti børn hver, bør der findes en måde til at bringe dem tilbage til os, som de er.”

Jabez Musa, en nigeriansk menneskerettighedsadvokat, der har repræsenteret forfulgte kristne i Nord- og Mellembæltet i Nigeria, sagde: “Chibok-familierne har levet med alvorlige traumer og lidelser det sidste årti. Nogle er blevet syge af stress og bekymringer – og nogle er døde. En ting, som jeg tror, har øget uroen for forældrene, er rapporter fra lejre for internt fordrevne, hvor nogle af de løsladte piger bliver tilbageholdt til ”rehabilitering”.

Vi hører, at embedsmænd dér planlægger at gifte nogle af pigerne med Boko Haram-oprørere uden forældrenes samtykke.” De forældre, som deltog i gudstjenesten, var kritiske over for den nigerianske regering og dens manglende evne til at standse den omfattende vold mod de kristne samfund. Og Jabez Musa satte ord på frustrationen:

”Præsidenten har været så stille, siden han blev valgt. Han har ikke kommenteret denne sikkerhedssituation eller volden generelt, især i den nordlige region af Nigeria. Der er så meget pres nu, for at regeringen skal stoppe den straffrihed, som de militante har. Nogle af os opfordrer det internationale samfund, især den britiske regering, til at indprente Tinubu-regeringen, at de er nødt til at finde en måde at afslutte dette problem på.”

Ekstremt farligt land for kristne

Nigeria har sjettepladsen på Open Doors World Watch-liste over de lande, hvor det er farligst at være kristen. Menneskerettighedsgruppen siger, at Nigeria har det højeste niveau af vold mod kristne i nogen nation, og over 5.000 nigerianske kristne blev dræbt alene på grund af deres tro sidste år. Terrorgruppen Boko Haram, som hører under Islamisk Stat, kæmper mod enhver form for kristen og vestlig indflydelse, ikke mindst skolegang og uddannelse for piger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: