”Jeg er kulturkristen”

Richard Dawkins (til venstre) sammen med sin tidligere højre hånd og betroede kampagneleder Josh Timonen. Denne var medforfatter til Dawkins’ bog ”The God Delusion”, men bekender sig nu som kristen. Skærmprint, Living Water.

”Det ville være virkelig forfærdeligt, hvis vi skulle erstatte kristendommen med en alternativ religion.”

Det udtalte ateisten Richard Dawkins i en kommentar til de ”Ramadan-lys”, som blev vist i Storbritannien over påsken. Efter i flere årtier at have været kendt som indbegrebet af ny-ateismen, siger forfatteren af ”The God Delusion” nu, at han er en ”kulturkristen”.

Frygter ikke-kristent UK

Ifølge Christian Today har Dawkins udtalt til LBC Radio, at han var ”glad” for, at antallet af bekendende kristne i Storbritannien var faldende. Samtidig gav han udtryk for, at det ville være ”virkelig forfærdeligt”, hvis kristendommen skulle erstattes med en anden religion. Anledningen var, at man kunne se Ramadan-lys i dele af UK over påsken.

”Jeg må sige, at jeg er lidt forfærdet over at høre, at Ramadanen bliver fremmet i stedet,” sagde han. ”Jeg føler, at vi er et kristent land.” Han fortsatte: ”Det er rigtigt, at antallet af mennesker, der rent faktisk tror på kristendommen, falder, og det er jeg glad for, men jeg ville ikke være glad, hvis vi for eksempel mistede alle vores katedraler og vores smukke sognekirker.”

”Så jeg regner mig selv for en kulturkristen. Jeg tror, ​​det ville betyde noget, hvis vi erstattede det med en alternativ religion, det ville være virkelig forfærdeligt.”
Flere kristne har kommenteret på nyheden. Fx udtalte NGO’en Christian Concern: ”Hvem ville have troet for bare et par år siden, at vi nogensinde skulle høre disse ord komme ud af Richard Dawkins’ mund?”

Chine McDonald, som er administrerende direktør for Theo, skrev i magasinet Christianity: ”Vi er kommet langt i forhold til fjendtligheden fra ny-ateismen, der gjorde det til sin mission at fordømme al religion, inklusive kristendommen. Men jeg gemmer min begejstring til den dag, da Dawkins og co. begynder at tale om, hvordan deres liv er blevet vendt op og ned af Jesu Kristi radikale kærlighed.”

”Anstændig religion”

Senere i interviewet udtalte Dawkins, at hvis han fik valget mellem kristendom og islam, ville han vælge kristendommen ”hver eneste gang”.
”[Kristendommen] forekommer mig at være en grundlæggende anstændig religion på en måde, som jeg tror, ​​islam ikke er,” sagde han.
Han tilføjede: ”Jeg taler ikke om individuelle muslimer, som selvfølgelig alle er ret forskellige, men selve læren om islam, hadith og Koranen, den er fundamentalt fjendtlig over for kvinder og over for homoseksuelle. Jeg kan godt lide at leve i et kulturkristent land, selvom jeg ikke tror på et eneste ord af den kristne tro.”

Richard Dawkins har tidligere udtalt, at han havde en ”normal anglikansk opvækst”, før han forlod kristendommen i teenageårene, skriver CT.


Artiklen fortsætter efter annoncen: