Kendt debattør forventer kristen vækkelse i UK

”En kristen vækkelse er på vej i Storbritannien, og Gud har sat noget i gang,” hævder forfatter og podcast-vært Justin Brierley.

Justin Brierley, der er forfatter til bogen The Surprising Rebirth of Belief In God og vært for en podcast af samme navn, hævder i en ny klumme for The Spectator, at en ”kristen vækkelse er på vej i Storbritannien”. Brierley har tidligere været vært for den populære podcast ”Unbelievable?”, skriver Christian Headlines.

Nye kendis-troende

Justin Brierley fortæller i klummen om flere kendte personer i Vesten, som nu bekender sig til den kristne tro. ”Forfatteren og digteren Paul Kingsnorth overraskede sin læserskare, da han annoncerede sin konvertering i 2021. Russell Brand kalder sig nu kristen og siger, at han planlægger at blive døbt. Den tidligere ny-ateist Ayaan Hirsi Ali siger, at hun har taget kristendommen til sig efter at have indset, at hun var ”åndeligt bankerot”. Og teknologipioneren Jordan Hall offentliggjorde for nylig sin konvertering til kristendommen,” skriver Brierley.

Troen og Vestens etik

Både Ayaan Hirsi Ali og Jordan Hall har nævnt indflydelsen fra ​​forfatteren Tom Holland. Denne har nemlig argumenteret for, at kristendommen er selve det grundlag, som Vestens etik hviler på. Desuden nævner Brierley influencere som Joe Rogan og Douglas Murray, der i stigende grad taler om værdien af ​​kristen tro og om farerne ved at forkaste den.

Kvinderettighedsforkæmperen Louise Perry har talt for en tilbagevenden til traditionel kristen moral, siden hun skrev bogen The Case Against The Sexual Revolution. Også evolutionsbiologen Bret Weinstein beskriver ofte religion som ”metaforisk sand”. Og sekulære psykologer som Jonathan Haidt og John Vervaeke har skrevet meget om værdien af ​​tro midt i en ”meningskrise” i Vesten.

”En anden betydningsfuld stemme, der taler om værdien af ​​kristendommen, er psykologen Jordan Peterson. I november deltog jeg i et foredrag af ham i O2 Arena,” tilføjede Brierely. ”Som han ofte gør det, viste han sit store publikum af primært unge mænd tilbage til Bibelen som en kilde til dyb visdom om den menneskelige tilstand.”

Flere unge i kirke

Justin Brierley har skrevet bogen ”The Surprising Rebirth of Belief In God” om kristendommens tilbagevenden i Vesten.

I klummen skriver Justin Brierley også om en ”Evensong”, som han selv deltog i sammen med Tom Holland i Londons ældste kirke, St Bartholomew the Great. Her bestod menigheden til Brierleys forundring hovedsageligt af veluddannede yngre mænd og kvinder. ”Jeg lagde mærke til en berømt politiker i forsamlingen af troende og fik at vide, at også en velkendt melankolsk rockstjerne har besøgt kirken på det seneste,” skrev han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jordan Peterson og flere andre har ikke direkte bekendt troen på, at Bibelen er sand. Men Brierley understreger, at han har set tegn på, at Gud ”rører sig i sekulære intellektuelles sind og hjerter”. ”Mange af dem erkender, at den sekulære humanisme har slået fejl, og det virker, som om de – mod forventning – er på grænsen til at omfavne troen i stedet for,” skrev han.

Også forfatteren Tom Holland selv taler åbent om tro og mener fx, at bøn er årsagen til, at hans kræftsygdom er ved at forsvinde.

Gud griber ind

Justin Brierley erkender, at der ikke er mange statistikker, der understøtter hans påstand om en vækkelse. Men han peger på forskning i Finland, der viser, at ”kirkegang blandt mænd i alderen 18-29 blev mere end fordoblet mellem 2011 og 2019”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Den samme stigning gælder for deres bøn og tro på Gud. Statistikken er måske bare en underlig anomali (dette er ikke blevet registreret i andre nordiske lande), eller det kan være en kanariefugl i kulminen.” Gud handler nemlig på forunderlige måder, fastslår klummeskribenten.

”Som kristen tror jeg på, at ting, der er døde, kan komme til live igen,” skrev Brierley. ”Det er trods alt meningen med historien. Som G. K. Chesterton skrev: ”Kristendommen er død mange gange og genopstået; fordi den havde en Gud, som kendte vejen ud af graven.””