Mor og datter starter legestue i Rønde

Anette Tjørnemark har sammen med sin datter Cecilia startet legestue i Rønde. Foto: Privat.

Djursland har i mange år været kendt som et af de steder i Danmark, hvor der ikke har været meget kirkelig aktivitet sammenlignet med de fleste andre landsdele. Det ønsker Anette Tjørnemark fra Uggelbølle at gøre noget ved.

Den 3. april startede Anette Tjørnemark en legestue i Indre Missions missionshus i Rønde sammen med sin datter Cecilia, som blev mor for to år siden. Legestuen henvender sig til børn fra 0 til 4 år, og der skal leges, synges og høres bibelhistorier.

”Vi vil gerne række ud og nå nogle af de mange børnefamilier, som vi ved bor i området. Det er vigtigt at få budskabet ud. Rønde er et område i vækst med nye udstykninger, og vi vil gerne nå ud til de nye familier. Legestuen var egentlig Cecilias idé, som udsprang ud fra et behov, efter at hun selv blev mor,” fortæller Anette Tjørnemark.

For at få budskabet om legestuen ud har Anette og Cecilia oprettet en facebookside og delt flyers ud, og den 3. april kunne de så byde velkommen til den første legestue.

”Vi havde en rigtig god første gang. Vi havde et fint besøg af børnekonsulent Berit Skjødt fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, som sang sange sammen med børnene og bl.a. fortalte om det forsvundne får. Det var rigtig dejligt, at der kom tre familier med deres skønne børn. Vi har også fået en meget fin omtale i Adresseavisen Djursland, hvor de bl.a. skriver, at missionshuset i Rønde har fået sin egen legestue. Så nu håber og beder vi til, at flere børn og deres forældre vil besøge legestuen,” siger Anette.

Berit Skjødt fra DFS vil også medvirke de næste par gange, og derudover glæder Anette sig over opbakningen fra Bibelselskabet, som har doneret børnebibler og andre børnebøger til det nye initiativ. Legestuen kommer til at foregå hver onsdag fra kl. 16-17.30.