Projekt i Brasilien inspirerer til kunstudstilling i Vejle

Neil Tye besøgte et projekt blandt udsatte unge og familier i Brasilien. Han har nu fået en række af kunstværkerne til Danmark.

Den britisk-danske kunstner Neil Tye udstiller abstrakte malerier og skulpturer under titlen ”Tears of Hope” indtil 26. april i Spinderihallerne i Vejle.

I oktober 2023 tog Neil Tye sammen med en lille gruppe kunstnere til Fortaleza i Brasilien for at lave et projekt blandt udsatte unge, familier og for at bringe håb gennem kreative projekter og malerier.

Altid hold fast i håbet

”Uanset hvor man kommer hen, om det er de mere ”succesfulde” nabolag, eller om det er mennesker, som er fanget under livsvilkår i Favellaer, hvor man bare prøver at overleve hver dag, så er det muligt at finde håb. Håb som en livsenergi til at fortsætte, håb som en tro på noget der strækker sig ind i fremtiden, håb om fred i verden, fred med Gud og i en selv,” forklarer Neil Tye.

”Håb hjælper os til at tro på, at ting kan blive bedre, og at der er en god løsning på trods af livsvilkår. Håb er en vigtig kraft, som påvirker vores liv og vores fremtid. Håb styrker os i at tage beslutninger og at følge vores drømme,” understreger Neil Tye.

De udsatte børn og unge i Brasilien er en del af projektet ”Breath of Life”.

Projekt ”Breath of Life”

Projektet ”Breath of Life” var en klar succes. I samarbejde med det danske konsulat, NGO’er, kulturinstitutioner og børnehjem udmøntede projektet sig i en stor udstilling i et galleri i centrum af Fortaleza. Flere tusinde besøgte galleriet i løbet af dagene og oplevede at blive inspireret og udfordret af både Neil Tyes malerier, soundscapes, selvportrætter af børnehjemsbørn og collager skabt i forskellige kvinde- og kunstnergrupper.

”Tears of Hope”

Nu kan man opleve en udstilling i Danmark inspireret af kunstnergruppens tid i Brasilien. Ferniseringen af udstillingen ”Tears of hope” foregik den 4. april kl. 18.00 med deltagelse af teaterelever fra Lunderskov Efterskole, som Neil Tye er tilknyttet. Alle malerier og skulpturer på udstillingen er inspireret af Neil Tyes møde med mennesker i Brasilien.

Udstillingen er åben fra 4.-26. april og er blevet til i tæt samarbejde med Spinderihallerne i Vejle.