12.000 døbt pinsedag i Californien

Der var massedåb i havet ved Huntington Beach, Californien. Foto: Baptize California

”Gud er ikke færdig med Amerika,” fastslår arrangørerne af kampagnen ”Baptize California”. Ved en historisk begivenhed i pinsen blev 12.000 personer døbt, heraf halvdelen ved kampagnens hovedkontor i Huntington Beach.

Det omtales som en af ​​de største synkroniserede dåbsbegivenheder i historien. I løbet af pinseweekenden blev mere end 6.000 mennesker døbt på stranden ved Huntington Beach, mens yderligere 6.000 blev døbt i deltagende kirker i hele staten, skriver Faithwire i en foreløbig statistik. ”Gud er ikke færdig med Amerika, og vi er overbeviste om, at hvis vi kan forene kirken og vende tilbage til Jesus, vil han helbrede vores land,” sagde præst Mark Francey fra Oceans Church, som var vært for kampagnen.

Under dåbshandlingerne i pinsen deltog kirker fra forskellige trosretninger i hele delstaten. Musikere tilknyttet Bethel Music, SEU Worship og Bodie ledte forsamlingen på Huntington Beach i lovsang.

Starter tradition

Arrangementet var en opfølgning på begivenheden Baptize SoCal i 2023, hvor mere end 4.000 mennesker blev døbt ved Pirate’s Cove i Corona del Mar, Californien. Nu planlægger Mark og Rachelle Francey allerede en landsdækkende Baptize America-kampagne pinsesøndag 2025 (8. juni), som skal blive ”en historisk dag på tværs af” USA. Og derefter skal der holdes tilsvarende synkroniserede dåbsarrangementer i hele verden, fortæller præsteparret til Christian Post. Sandals Church i det sydlige Californien var en af ​​de menigheder, der deltog i kampagnen ved at døbe enkeltpersoner på egen grund.

”Det er det største dåbsstævne i statens historie. Det er derfor, jeg ville være en del af det,” fortalte præsten Mark Brown til Baptist Press. ”Jeg tror, ​​det er en stor sejr for den store kirke i Californien og for mig som baptist. Ofte er vi kendt og defineret ud fra, hvad vi er imod, snarere end hvad vi er for. Og derfor syntes jeg, det var vigtigt som en af ​​de største baptistkirker i staten, at jeg tipper med hatten.”