MAF modvirker koleraepidemi efter oversvømmelser i Kenya

Mission Aviation Fellowship (MAF) har netop fløjet 600 kilo overlevelsesudstyr ud til afsidesliggende områder af Kenya, som er ramt af oversvømmelser efter store regnmængder.

200 ramte husstande har modtaget medicin mod kolera og malaria, kosttilskud med næring og vitaminer, samt tæpper, liggeunderlag og myggenet. Hjælpen skal forebygge en frygtet koleraepidemi og andre vandbårne sygdomme. De ødelæggende oversvømmelser begyndte efter kraftig regn i slutningen af ​​april og er blevet forværret af cyklonen Hidaya, der ramte Kenyas kyst med 165 kilometer i timen og otte meter høje bølger.

Oversvømmelserne har forårsaget flere end 210 dødsfald. Over 150.000 personer er fordrevet fra deres ødelagte huse og oversvømmede marker.
Mange veje er lukkede. Netop derfor har hjælpeorganisationen Sign of Hope gjort brug af MAF til at flyve forsyninger ud til landingsbanen i North Horr for at hjælpe befolkningen i de værst ramte områder, bl.a. Dukana og Barambate.

– Vi er taknemmelige for muligheden for at flyve disse livsvigtige forsyninger med MAF. De fleste af vejene er blevet ufremkommelige efter oversvømmelserne. Men ved at bruge MAF-flyvninger er vi sikre på, at forsyningerne hurtigt vil nå de berørte mennesker, fortæller Asher Abayo, den regionale feltkoordinator hos Sign of Hope. MAF er verdens største humanitære flyselskab og flyver med 116 små Cessna-fly. Hvert 5. minut letter eller lander et MAF-fly i et af 24 udviklingslande verden over.