Eritreansk præst død i fængslet

Pastor Ghirmay Araya blev fængslet i 2021, men er aldrig blevet anklaget for nogen forbrydelse. Foto: Realease International

Det internationale samfund opfordres til at lægge pres på Eritrea for at sikre religionsfriheden efter en kirkeleders død i et topsikret fængsel i Asmara.

Pastor Ghirmay Araya (83)var en af ​​grundlæggerne af Full Gospel Church i Eritrea. Han blev fængslet i 2021, men er aldrig blev anklaget for nogen forbrydelse. Pastoren døde den 16. maj i det topsikrede forhørscenter Wengel Mermera Central Criminal Investigation Center. Ifølge NGO’en Release International, der støtter forfulgte kristne, havde pastor Araya ”udholdt sine lidelser med standhaftig tro”. Release Internationals partner, Dr. Berhane Asmelash, oplyste, at pastor Ghirmay flittigt havde tjent kirken både i Eritrea og Etiopien i mere end 60 år. Hans tjeneste gjaldt både ortodokse, lutherske og Full Gospel kirker, sagde Dr. Berhane Asmelash.

Ghirmay Araya efterlader sig fem børn og 13 børnebørn. En af ​​hans sønner, en luthersk præst, sidder angiveligt fængslet i en skibscontainer. Release International skriver, at hundredvis af kristne sidder, fængslet i Eritrea. I 2002 forbød regimet både Full Gospel Church og en række andre kirker. Dr. Berhane Asmelash oplyser, at tusindvis af eritreere siden da er blevet fængslet for deres tro, og flere er døde af tortur og ubehandlet sygdom.