Gør det lille, du kan!

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker.

Sangen, jeg citerer i overskriften, er skrevet af den kendte svenske teolog og sangskriver, Lina Sandell. Den er oversat til mange sprog, inklusive færøsk. Jeg lytter tit til både den færøske og den svenske udgave, sunget af henholdvis færøske Malan Lútzen og af den verdenskendte svenske gospelsangerinde Carola.*

Budskabet i sangen er på samme tid det enkle og fantastiske, at vi kan stille os til rådighed for Gud med de gaver, vi har. Det afgørende er ikke, om vi vurderer disse at være store eller små, det afgørende er, at vi er sammen med Jesus, som er mægtig til at multiplicere gaverne!

På King’s Cross i Sydney, Australien, stod en tilfældig turist en tilfældig dag og så sig om. Pludselig standsede en ”lurvet” mand og spurgte: ”Hvor vil du tilbringe evigheden, hvis du dør i nat?” Dette enkle spørgsmål forfulgte manden, til han en dag overgav sig til Jesus. Hans liv blev totalt ændret, han uddannede sig til præst og brugte resten af sit liv i Guds tjeneste.

Under en gudstjeneste i præstens kirke fortalte en kvinde nogle år efter, hvordan hun på samme sted som præsten havde fået det samme spørgsmål. Dette havde også ført hende i Jesu kærlige arme og ændret hendes liv.

En dag befandt præsten sig i samme område, og han fik den ide at gå til stedet for at se, om denne ”mærkelige” mand stadigvæk var der. Mens han stod og så sig om, så han en gammel mand nærme sig. Før denne fik sagt noget, sagde præsten: ”Nu kommer du til at spørge mig, hvor jeg vil tilbringe evigheden, hvis jeg dør i nat?” Overrasket spurgte manden, hvordan præsten kunne vide det. Glad kunne præsten fortælle, hvordan mandens enkle vidnesbyrd havde ført ham og andre til Jesus.

Rørt fortalte den gamle mand, hvordan han som mangeårig alkoholiker mødte og blev forvandlet af Jesus. ”Jeg har ingen uddannelse, jeg har ingen talegaver, det eneste, jeg kunne finde på, var at spadsere frem og tilbage og stille mennesker dette spørgsmål. Det har jeg gjort i 8 år, men det er først i dag, at jeg har fundet ud af, at det har gjort en forskel og har båret frugt.

Træt, opgivende og ødelagt af et langt liv i druk kom en kendt norsk evangelist vandrende gennem gaderne i sin hjemby. Med et blev hans ødelæggende tanker standset af en lille dreng, som frimodigt tiltalte ham med ordene: ”Ronald – Jesus elsker dig. Det var det sidste, jeg havde brug for at høre,” fortalte evangelisten bagefter. ”Mit hoved var ved at sprænges af fuldesyge, hovedpinen var intens og tømmermændene ulidelige. Så helt desperat så jeg ned jeg på drengen og sagde kort og godt, ”hvis du siger det en gang til, dræber jeg dig””.

”Jeg glemmer aldrig svaret, jeg fik. Med øjne fyldt af tårer kiggede drengen på mig og gentog grådkvalt: ”Jesus elsker dig.” ”Sanseløs flygtede jeg. Men drengens ord forfulgte mig, til jeg kort efter lå ved Jesus’ fødder og gav mit liv i hans hænder. Dette var i 1975, og fra den dag har jeg levet sammen med Jesus – som evangelist.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sangen i overskriften slutter med ordene: ”hvilken fryd om en dag Herren siger til dig, hvad du gjorde, gjorde du for mig”. *Du finder denne smukke og gribende sang på Spotify og YouTube.