Ny gospelmusical bliver rost til skyerne

Der var lagt op til gospelbrag i Albertslund fredag d. 26. april, hvor der både var koncert med gospelkoret Love Revolution, og derudover havde GospelTeens premiere på musicalen ’Backstage’. Denne aften var helt særlig for GospelTeens, som efter måneders arbejde endelig skulle fremføre den nye musical.

De to kor GospelTeens og GospelRoots leverede et brag af en gospelfest, da de havde premiere på den nye gospelmusical ’Backstage’. Foto: Gospelfamily

Gospelfamily fra Aabenraa består af fire gospelkor for folk i alle aldre. I spidsen for det hele står Torben Callesen, som også er manden bag en del af korenes sange og musicals. 26. april havde korene GospelTeens og GospelRoots premiere på den nye gospelmusical ”Backstage”, som er arrangeret af Gospel Musical Akademiet, der også er en del af Gospelfamily-familien.

I ’Backstage’ berøres emner som angst, mindreværd, sociale medier, sorg, selvværd, fællesskab og meget mere. Gospel Musical Akademiet har produceret og optrådt med deres gospelmusicals siden 2009 i hele Midt- og Sydjylland for nu næsten 100.000 skoleelever på de store spillesteder og har nu altså også været forbi Albertslund på Sjælland. Musicalen ’Backstage’ er Gospel Musical Akademiets første total gospel musical, hvor publikum inddrages i fællessang, bevægelse, stomp og klap i et målrettet forsøg på at blæse loftet af bygningen.

Baggrund for musicalen

For Torben Callesen begyndte det med et brændende ønske om at producere en musical, som fortalte om de to modige og dygtige kor, GospelRoots og GospelTeens, som år ud og år ind har knoklet for at kunne stille sig op på de store teaterscener for at sprede sang, glæde, fællesskab og det bedste budskab af dem alle. Undervejs har Torben Callesen haft fornøjelsen af at arbejde sammen med dygtige producere, musikere og sangere.

To års arbejde kulminerede denne aften, da det skulle vise sig, om budskabet nåede ud til publikum – og at dømme efter reaktionerne er der tale om en musical, som er værd at se.

Gospelmusicalen ’Backstage’ havde premiere i Albertslund 26. april og blev umiddelbart efter rost til skyerne af flere erfarne gospelmusikere, som var med blandt publikum. Foto: Gospelfamily

Ros fra gospeleksperter

Efter premieren var der stor ros til både Torben Callesen, korene og alle de medvirkende. Laura Kjærgaard, som selv er gospelsanger og korleder, skrev på Facebook:

”DET HER!!! Aabenraa er i huset!!!! Jeg havde den vildeste gospelfest i går aftes, da jeg oplevede de fantastiske GospelTeens gospel musicalen Backstage – Gospel Musical Akademiet. Medrivende, velskrevet, veludført, nytænkende, rørende og vedkommende på alle måder!

Torben Callesen, du er genial min ven! Så velsignet og bare et kæmpe kald og lys i denne verden! Det, som du og dit fantastiske team formår at skabe både i og omkring de her skønne unge mennesker, er langt større, end hvad vi overhovedet kan se lige nu… wauw!!! Jeg havde min søster og min 15 årige niece med, og vi var revet med fra start til slut! Så er du i nærheden af BACKSTAGE, så TAG IND OG SE DEN! Og tag din familie, din klasse og dit gospelkor med ind og se den! Nu skal vi bare lige have jer tilbage til Kbh, for mine kor SKAL se det her!” Hans Christian Jochimsen, af mange kendt som Mr. Gospel himself, var også begejstret og skrev på Facebook: ”Når jeg bliver stor… så vil jeg være ligesom Torben Callesen! Har her til aften været til koncert med hans GospelTeens. De optrådte med ENDNU en musical fra Torbens hånd. Det var en fantastisk oplevelse!  Det var flot. Det var rørende. Det var gennemført!  Det arbejde, Torben udfører med børn og unge, kommer til at gøre en forskel. Både i børnenes liv… men jeg forudser, at der om 10 år er adskillige gospeldirigenter og gospelkunstnere i DK, som kommer fra Aabenraa… som er formet af Torbens arbejde. Jeg ved godt, at han har et super team omkring sig… men Torben selv… er altså også RET super!! Tillykke Torben – og tillykke til GospelTeens & Gospel Family i Aabenraa!”

Stolt og begejstret

Torben Callesen, der har skrevet og instrueret mucialen ’Backstage’, var en glad mand efter koncerten og uddelte store roser til alle medvirkende i og omkring gospelmusicalen. Foto: Gospelfamily

Torben Callesen selv havde også svært ved at få armene ned over korets præstation:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det var bare så vildt at se, hvordan Teens tog musicalen og fyldte den med deres vilde talenter, begejstring, fællesskab, glæde og passion. De er så ufatteligt seje, søde, hårdt arbejdende, dygtige og en kæmpe inspiration for Danmarks unge.”

”Derudover var det skønt at se, hvordan vores forskellige teams: OmsorgsTeam, MikTeam, KostumeTeam, TekTeam og StreamTeam trådte i karakter og med masser af passion og kompetence og mange, mange timer, fyldte de huller, ingen havde tænkt på og havde GospelTeens’ ryg, så Teens kunne give deres bedste,” siger Torben Callesen. Ideen med en total musical, hvor publikum inddrages, var også en stor oplevelse for Torben Callesen:

”Det var skønt at se børn og voksne synge med af karsken bælg på sangene i bedste stadionstil, rejse sig og danse med, klappe, trampe og bare lod sig opsluge af GospelTeens invitation til at komme med i deres korfællesskab under koncerten.” Nu er GospelTeens og GospelRoots ude og præsentere musicalen på skoler, og der vil også være offentlige forestillinger, så andre end skoleelever kan se musicalen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: