1.200 deltagere til Indre Missions Årsmødefestival

Indre Missions formand (nr. to fra højre) og generalsekretær (yderst til højre) lykønsker Lisbeth Nørgaard, der har været ansat 40 år i Indre Mission, og Heri Elttør, der har haft 25-års jubilæum. Foto: Ben Haman Jensen

I weekenden 7.-9. juni afviklede Indre Mission sin årsmødefestival på Mørkholt Strand Camping. Weekenden bød på alt andet end campingvejr, men ser man bort fra den detalje, var både arrangører og deltagere tilfredse med det meste.

Årsmødet var delt op i flere grupper, så folk kunne deltage i det, de hver især fandt mest interessant. Formand Hans-Ole Bækgaard havde på forhånd sendt en beretning ud, hvor han blandt andet fokuserede på Indre Missions mulighed for også at eksistere i fremtiden, og hvor han satte ord på vigtigheden af at leve i verden, men ikke altid som verden. Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, men kigger man på nutiden, eksisterer Indre Mission med al tydelighed stadig, hvilket blev bekræftet af årsmødefestivalens 1.200 deltagere, der udover årsberetninger og debatmøder også kunne fornøje sig med gode samtaler, bibelundervisning og lovsang i løbet af weekenden.

Næste år holder Indre Mission ikke et fysisk årsmøde, men rykker i stedet årsmødet ind i det digitale univers. Mens årsmødefestivalen, som afvikles hvert andet år, har vist sig at kunne samle bredt, har tilslutningen til de øvrige årsmøder været vigende. Derfor har Indre Missions hovedbestyrelse besluttet at give årsmøderne en ny form.

”Vi har besluttet at lægge årsmødet i ulige år på en almindelig mødeaften og sende det live – formentlig fra Indre Missions Hus. Det giver god mulighed for at være i interaktion med dem, der følger årsmødet lokalt i missionshusene eller derhjemmefra,” har Indre Missions generalsekretær Jens Medom Madsen tidligere udtalt i en artikel på Indre Missions hjemmeside.