Delstat kræver, at De Ti Bud vises i alle folkeskoler

I Louisanna skal De ti Bud hænge synligt i folkeskolerne.

Louisiana har som den første amerikanske delstat vedtaget en lov, der kræver, at folkeskolens klasseværelser skal vise De ti Bud. Det republikansk-støttede lovforslag blev underskrevet af den republikanske guvernør Jeff Landry sidste onsdag.

Det skriver Christian Post.

Respekt for retsstaten

Lovforslaget House Bill 71 giver mandat til, at der i hvert klasseværelse i folkeskolerne skal hænge en plakat med De ti Bud senest i januar. De ti Bud, som findes i 2. Mosebog 20 og Femte Mosebog 5, er de etiske regler, som Gud gav til Moses på Sinaibjerget.

“Hvis du vil respektere retsstaten, skal du tage udgangspunkt i den oprindelige lov, nemlig Moses’ lov,” sagde Landry i forbindelse med underskrivelsesceremonien. Skolerne kan selv vælge formen, men buddene skal fremgå af en “plakat eller et indrammet dokument, der er mindst 28 x 36 cm”, ifølge lovteksten. Selve teksten med De ti Bud skal være det “centrale fokus” på plakaten eller det indrammede dokument, som skal udskrives med “stor, letlæselig skrifttype”.

Del af USA’s kanon

Guvernør Jeff Randry (Rep.) underskrev den nye lov, som skal implementeres i skolerne senest til januar.

Dokumentet med buddene skal også indeholde en “konteksterklæring” i fire afsnit, der fortæller læserne, at “De ti Bud har været en fremtrædende del af amerikansk offentlig uddannelse i næsten tre århundreder”. “Omkring år 1688 blev The New England Primer den første udgivne amerikanske lærebog til brug for elever i første klasse. Bogen blev brugt i offentlige skoler i hele USA og var i mere end 150 år amerikanernes første læsebog. Den indeholdt mere end fyrre spørgsmål om De ti Bud,” hedder det i konteksterklæringen.

De ti Bud blev også inkluderet i folkeskolelærebøger udgivet af pædagogen professor William McGuffey. En version af hans McGuffey Readers blev skrevet i begyndelsen af ​​1800-tallet, og den blev solgt i mere end hundrede millioner eksemplarer.

Protester fra flere sekulære grupperinger

Der lyder allerede trusler om retssager mod den nye lov. Sekulære grupper, der vil adskille stat og kirke, hævder, at loven overtræder den amerikanske forfatnings første ændringsforslag. Foreløbig har grupperne American Civil Liberties Union, ACLU i Louisiana, Americans United for Separation of Church and State og Freedom from Religion Foundation meddelt, at de planlægger at føre retssag imod det, de kalder “religiøs tvang af elever” og ”skolesponserede religiøse budskaber”.

”USA’s lovgrundlag”

Tilhængere af loven fastholder, at dens formål er at fremhæve den historiske betydning af De ti Bud som “grundlæggende dokumenter for vores stat og nationale regering”. Lovforslaget giver også skoler mulighed for at vise andre historiske dokumenter, såsom Mayflower Compact, Uafhængighedserklæringen og Northwest Ordinance. “Selvom dette er et religiøst dokument, er dette dokument også udstationeret på over hundrede og firs steder, inklusive Højesteret i USA. Jeg mener, at det er baseret på de love, som dette land blev grundlagt på,” sagde den republikanske senator Adam Bass til KALB i sidste måned.


Artiklen fortsætter efter annoncen: