Indiens kristne takker Gud for valgresultatet

N. Modi (til højre) og partiet BJP forventede absolut flertal, men i stedet voksede tilslutningen til oppositionen med R. Gandhi i spidsen. Illustration fra avisen Business Standard.

”Det føles så godt at kunne sole sig i det, Herren har gjort gennem bøn i forbindelse med det nylige valg i Indien,” udtalte en gruppe indiske kristne, da valgresultatet blev bekendtgjort den 4. juni.

”Den 4. juni 2024 vil gå over i vores hukommelse som en mærkedag i vore liv. Tænk, at være i live og være vidne til, at der skabes historie på grund af kraften i besvaret bøn,” lød det fra en af lederne af denne bønnebevægelse, som dog ønsker at være anonym.

978 dages bøn for valget

Den daglige forbøn for Indien begyndte under pandemien og nåede op på 978 dage, før valget blev afsluttet. De kristne har bedt imod den tidligere regerings arrogante tillid til, at de ville vinde valget uanset hvad, og dermed fortsætte deres dagsorden om at gøre Indien til en hinduistisk nation. En fortsættelse af det tidligere regime ville have ført til øget forfølgelse af kristne og andre religiøse mindretal, hvorimod oppositionen ønskede at sikre, at Indien fremover bliver en sekulær, demokratisk stat.

Disse bekymringer fik titusinder af indere fra alle trosretninger til at søge Gud i bøn på tværs af de lokale kirkegrænser. De kristne fokuserede kun på én ting, nemlig at bede Indien ud af det stigende pres fra den tidligere regering, som ville tvinge Indien til at blive en hinduistisk stat.

Stærk sekulær opposition

Valgresultatet kom som svaret på de kristnes bønner om en stærk opposition, der kan hjælpe med at bevare Indiens grundlov og sekulære forfatning. Denne sekulære opposition har også dæmpet Narendra Modis hadefulde retorik mod minoriteterne i Indien.

”Vi tror, at Herren ønsker, at hans kirke skal rejse sig til nyt liv gennem den ord- og åndsfyldte bøn. Vi tror og beder om en vækkelse, der vil ramme Indien i vores levetid.
Derfor bestræber vi os på at vokse med opgaven, så vi må blive redskaber i hans hænder til at opbygge kirken og udvide hans rige her på jorden,” udtalte den samme kirkeleder til Udfordringen.

Kirken er vågnet op som en sovende kæmpe

Kirkelederen tilføjede:

”Der lød også en opmuntrende profeti, som sagde, at Kirken er vågnet op som en sovende kæmpe under denne krise for at indtage sin plads og udøve åndelig autoritet gennem bøn.” Da valgresultatet var blevet offentliggjort den 4. juni, begyndte de kristne at bede om en fredelig magtoverdragelse. Den nye regering blev taget i ed den 9. juni, og Indiens kristne glæder sig allerede nu over muligheden for fremover at kunne forkynde evangeliet frit.


Artiklen fortsætter efter annoncen: