Kirker og organisationer samlet i fælles telt

Der var stor interesse for arrangementerne i ’Himmel og jord’-teltet på Folkemødet. Foto: Filip Buff Pedersen

På det netop afholdte Folkemøde på Bornholm blev i alt afviklet omkring 3.000 arrangementer. Nogle af disse arrangementer foregik i ’Himmel og jord’-teltet, som er et samarbejde mellem en lang række af kirker og kirkelige organisationer.

En af arrangørerne i ’Himmel og jord’-teltet var FrikirkeNet, som stod for flere debatter i løbet af Folkemødet. Generalsekretær i Frikirkenet Mikael Wandt Laursen er meget tilfreds med indholdet af de tre dages Folkemøde og samarbejdet i teltet.

”Det har en enorm betydning, at vi kan stå sammen så mange kirker og organisationer. I år havde vi en enestående kvalitet på vores arrangementer. Teltet er blevet et sted, hvor andre også har lyst til at komme. Det skaber et unikt rum for eksistentielle samtaler,” siger Mikael Wandt Laursen.

Meningsfuldt at deltage

For Mikael Wandt Laursen er der ikke nogen tvivl om, at det er meningsfuldt både for kirker og kirkelige organisationer at deltage på Folkemødet.

”Det giver enormt meget mening at være med på Folkemødet, fordi vi kan invitere til debatter og være med til at påvirke de rigtige mennesker. På Folkemødet er der generelt bedre mulighed for at snakke med folk, der ellers normalt har meget travlt, og som det kan være svært at nå at få en god snak med i hverdagen. Jeg oplever, at det, vi som kirker kan byde ind med, er eftertragtet, når vi får det vinklet rigtigt. Der er en stor nysgerrighed på tro,” siger Mikael Wandt Laursen og tilføjer:

”Succeskriteriet er ikke, at der er fuldt hus i teltet. Succeskriteriet er at komme i dialog med de rette personer og skabe den gode debat og forhåbentlig få rykket lidt ved nogle holdninger og få skabt nogle gode relationer.”

Flemming Møldrup og Ida Auken havde en stærk samtale om tro. Foto: Frikirkenet

Stærke højdepunkter

For Mikael Wandt Laursen bød Folkemødet på flere højdepunkter. ”Fra mit eget perspektiv vil jeg særligt fremhæve den samtale mellem Flemming Møldrup og Ida Auken, som vi havde arrangeret i anledning af det store projekt ”Lad os tale om tro”, som kommer til efteråret. Flemming delte en meget stærk fortælling om, hvordan han personligt havde mødt Jesus, og hvordan det har ført til, at han nu tror på ham. Vi lever i en speciel tid, hvor mange har et overnaturligt møde med Kristus,” siger Mikael Wandt Laursen.

”Vi havde også en supergod debat om aktiv dødshjælp, hvor deltagerne i debatten også selv rykkede sig. Det var absolut vellykket.” Derudover fremhæver Mikael Wandt Laursen en koncert med Fangekoret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det var en meget rørende koncert, der samtidig blev en afskedskoncert med den mangeårige leder af koret, som desværre er terminalt syg. Der blev sagt nogle flotte afskedsord, og fangerne samlede penge ind til en fond, som hun har oprettet. Der var fuldstændig proppet både inde i teltet og uden for teltet, og der var en meget intim og rørende stemning.” Et andet højdepunkt var den fællesgudstjeneste, som blev afviklet i Allinge Kirke, hvor unge fra højskolen Acts Academy stod for lovsangen, og folketingspolitiker Frederik Vad prædikede.