Danske unge beder for forfulgte kristne

På efterskoler og ungdomsforeninger hører de unge om iranske Mustafa, og de beder for ham og det missionsarbejde, som foregår gennem den forfulgte kirke. Foto: Open Doors

”Gud har givet os en mission, en mission om at fortælle andre om Jesus. Den enkelte skal finde sin egen plads i den mission” siger Mustafa*, mens han knuger sin bibel.

Jeg fik lov at møde Mustafa* på en rejse med Open Doors i efteråret 2024. Han er opvokset i Iran som muslim, men blev nødt til at flygte ud af landet, da han lærte Jesus at kende, for han kunne ikke lade være med at fortælle andre om sin tro, hvilket man kan blive fængslet for i Iran. I dag er han præst både i en fysisk- og en online kirke, for trangen til at dele ud af sin tro, er ikke blevet mindre.

Start med at bede

Når jeg selv er ude og besøge efterskoler og ungdomsforeninger rundt om i Danmark, så deler jeg Mustafas historie, og særligt hans opfordring til mission. Mission kan være en uoverskuelig størrelse, for Gud giver sjældent et kort med ruten for vores tjeneste for ham. Derfor giver jeg et simpelt råd videre: Start med at bede. Uden bøn lykkes missionen slet ikke. Bed for din egen mission og lad Mustafas frimodighed smitte af på dig. Og tag del i hans og hele den forfulgte kirkes mission ved at bede for dem.

Til samlinger beder vi sammen, fx ved hjælp af vores bedekort. Man kan også tænde et lys eller stille sig oven på det land, man gerne vil bede for, eller man kan bede i mindre grupper.

Mange – især unge modtager bede-sms

Det seneste år har over 400 danskere tilmeldt sig vores bede-sms, hvoraf langt størstedelen er unge under 30. I alt modtager over 2.300 personer en gang om ugen en sms med et konkret og aktuelt bedeemne fra vores kristne brødre og søstre, som bliver forfulgt eller diskrimineret på grund af deres tro. Og bønnen sætter aftryk. Gang på gang får vi historier fra fængslede kristne, som mærkede et særligt nærvær fra andre kristne i fængslet.

Men det gør også noget ved os, som beder. Vi kommer tættere på Gud, og vi får flyttet fokus fra kun at bede for egne og nære relationers problemstillinger, til at rumme hele kirken i vores bøn. Dette kan være et første skridt ind i Guds mission, og vi er taknemlige for, at flere og flere unge også vil vandre i bønnen med os.

*Navnet er ændret af sikkerhedshensyn