Grejsdalens Efterskole indleder samarbejde med YWAM Albanien

Eleverne i den nye prøvefri 10. klasse på Grejsdalens Efterskole, 10ELSK, rejser til Albanien i april 2025 for at gøre en forskel for de lokale.

Baseleder i YWAM Albanien, Alket og Grejsdalens Efterskoles leder Leif Kruse glæder sig til samarbejdet.

Eleverne på 10ELSK på Grejsdalens Efterskole kan fra næste skoleår se frem til et ophold på Youth With A Missions (YWAM’s) base i Durres i Albanien.

Det er konklusionen efter at forstander Leif Kruse sammen med YWAM’s leder i Danmark, Ulrik Corneliussen, først i juni var på besøg i Albanien. Eleverne fra Grejsdalen skal bo på YWAM’s base og derfra tage del i det barmhjertighedsarbejde, som der allerede er i gang i Durres. Det er planlagt, at eleverne i samarbejde med basens ansatte fx skal dele mad ud til fattige i deres hjem, spille fodbold og volleyball med de lokale børn på stranden, besøge indsatte i ungdomsfængslet og øve engelsk med lokale unge.

Derudover deltager efterskolens elever også i det praktiske arbejde på basen. Der bliver også tid til at se mere af det spændende land, som indtil 1992 var et lukket, kommunistisk område. Fra YWAM’s base er der kun ti minutters gang til Adriaterhavets skønne strande og en times kørsel til bjergene ved Tirana, så det ser efterskolen også frem til at udforske nærmere.

Det nye 10ELSK-spor

Den nye 10. årgang, 10ELSK, starter op i det nye skoleår 2024/25. Med dette tiltag ønsker skolen at sætte fuldt fokus på næstekærlighed på skoleskemaet. De klassiske fag (dansk, engelsk, historie, samfundsfag, kristendom mv.) får ny krop gennem de tre ELSK-retninger. Fagene flettes ind, så de får naturlig relevans og giver genklang i undervisningen. Efterskolen ønsker at give mulighed for at lette presset for de unge og har derfor hverken prøver eller karakterer.

Det er stadig muligt at vælge en almindelig 10. klasse med prøver og karakterer på Grejsdalens Efterskole.