Anglikanske kristne er mere lykkelige og har stærkere sociale bånd end andre briter

Medlemmer af trosfællesskaber oplever større velvære og sundhed end andre, konkluderer en større undersøgelse fra Belonging Forum.

Anglikanere er mest tilbøjelige til at rapportere om livstilfredshed, og mange ældre kirkegængere siger, at de aldrig føler sig ensomme, viser en ny undersøgelse.

Det skriver Christian Today. En opinions-undersøgelse foretaget af Belonging Forum blandt 10.634 briter har vist en stærk sammenhæng mellem medlemsskab i en trosgruppe og oplevelsen af sundhed og velvære. Blandt de adspurgte var der 3.737 kristne, hvoraf 1.979 var anglikanere.

Flest lykkelige kristne

Undersøgelsen havde stor fokus på tryghed / utryghed, nære venskaber / ensomhed i forskellige grupperinger. Ifølge undersøgelsen er 72 procent af de kristne, inklusive 73 procent af anglikanerne, tilfredse med deres liv. Til sammenligning gælder det kun 65 procent af befolkningen generelt. Tilfredsheden er højest blandt anglikanske mænd og unge anglikanere, selvom 19 procent af de unge også rapporterede større ensomhed end den generelle befolkning, hvor tallet er elleve procent. Blandt anglikanere på 65 år og derover føler 34 procent sig aldrig ensomme, mod 19 procent af befolkningen generelt.

Nabokontakter

Undersøgelsen viser også, at de troende har større social tilknytning og flere venskaber end andre. Især anglikanere taler oftere med deres naboer, og flere mænd end kvinder har kontakt med naboerne. De kristne føler sig ifølge undersøgelsen stærkt forbundet med deres nabolag og lokalsamfundet, og 46 procent af anglikanerne har en stærk følelse af ”at høre til Storbritannien” sammenlignet med 31 procent af befolkningen generelt.

Yngre kristne er mere tilbøjelige end befolkningen generelt til at have nære venner og være tilfredse med deres venskaber, selvom nogle i aldersgruppen 18-24 år rapporterede, at de slet ikke havde nogen nære venner.