Børn, unge og kristen tro

Cand.theol. Oline Bøndergaard Kobbersmed er ansat som undervisningslektor ved Menighedsfakultetet.

Akademi for praktisk teologi på MF i Aarhus tilbyder et efterårsmodul med underviser Oline B. Kobbersmed om emnet ’Børn, unge og kristen tro’.

Akademiets kurser retter sig primært mod FIUC-Aarhus’ bachelorstuderende, men modulerne kan også følges af andre, fx teologistuderende ved Aarhus Universitet, 3K-studerende, medarbejdere i kirkelige organisationer med flere. Bachelorstuderende ved FIUC-Aarhus og øvrige studerende kan deltage gratis, men der kan forekomme udgifter til materialer, ekskursioner mv. Alle andre vil kunne deltage mod en brugerbetaling på 500 kr. per halvårsmodul.

Forkyndelse m.m.

Om kurset skriver Menighedsfakultetet:

”Mange af livets allervigtigste byggesten lægges, når vi er børn og unge. Derfor er det også så væsentligt, at vi som kirke møder børn og unge med sund formidling og opmærksomt nærvær.
Faget ’Børn, unge og kristen tro’ fokuserer på god praksis for og med børn og unge. Det handler bl.a. om forkyndelse, undervisning, gudstjeneste og fællesskaber. Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem oplæg, samtaler, læsning af faglitteratur og møder med erfarne personer fra kirkelivet. Således er timerne med til at klæde dig på, uanset om du skal være præst, leder, konsulent eller på andre måder arbejde med børn og unge i kirkeligt regi.”

Den anbefalede litteratur til kurset er fortrinsvis på dansk og norsk.Underviserne vil gøre pensumteksterne tilgængelige for deltagerne, så det er ikke nødvendigt selv at anskaffe litteratur. Læsemængden er overkommelig, vurderer Menighedsfakultetet.

Tilmelding

Man kan se den anbefalede litteratur, kursusbeskrivelse m.m. på MF’s hjemmeside. Tilmeldingsfristen er den 22. august. Undervisningen foregår mandag eftermiddag på Katrinebjergvej 75, 8200 Aarhus N.

Akademi for praktisk teologi

Professor Kurt E. Larsen er ansvarlig leder for akademiet. Undervisere på de enkelte moduler er primært MF’s lærere. Til nogle moduler vil der blive tilknyttet eksterne undervisere med særlige faglige kompetencer og særlige praktiske erfaringer. Desuden vil der være besøg i kirker, kirkelige foreninger, institutioner og hos enkeltpersoner. Gennem de vigtigste praktisk-teologiske fag får deltagerne mulighed for at knytte teologi, trosliv, menneskeliv og menighedsliv sammen, forklares det på hjemmesiden.