DBI holder temadag om kristendom for børn
Hvad svarer vi, når børnene stiller alle de svære spørgsmål om krig, om Jesu undere, og om hvorfor Bibelen skal afgøre, hvad der er rigtigt og forkert?
Disse og mange andre spørgsmål vil blive belyst den 6. september på Dansk Bibel-Institut på en undervisnings-dag for lærere, præster, kirke- og kulturmedarbejdere, konsulenter og frivillige forkyndere for børn og teenagere.
Giver GT ret til folkemord?
Det alsidige program starter med kaffe/te kl 9.30. Herefter holder Henrik Nymann Eriksen, rektor på Dansk Bibel-Institut, oplæg om, hvad Bibelen siger om trosoplæring og forkyndelse for børn. Herefter oplæg ved Christian Canu Højgaard, ph.d., om:
Hvordan forstår vi krig og straf i Gammel Testamente? Hvorfor fik israelitterne lov til angrebskrige? Giver GT ret til folkemord? Hvordan forstår vi krigene i GT mod Israel? Giver GT perspektiver på krige i dag? ved Christian Canu Højgaard, ph.d., adjunkt i Gammel Testamente. Herefter refleksion i grupper + spørgsmål om ”Hvordan fortæller vi børn om krigene i GT?”
Jesu undere
Fra kl.11.30 handler det om: Hvordan forstår vi Jesu undere i Ny Testamente ved Christian Schøler Holmgaard, adjunkt/førsteamanuen- sis i Ny Testamente på FIUC-CPH og Dansk Bibel-Institut. Undere som udtryk for Jesu magt, omsorg og opfyldelse af GT’s profetier om Messias. Hvad kan vi forvente af Jesu undere i dag? Herefter refleksion i grupper + spørgsmål ud fra emnet: ”Hvordan forkynder vi om undere for børn?”
De 10 Bud
Efter frokost handler det om De 10 Bud og etisk vejledning: Hvad er kristen etik set i lyset af De 10 Bud? Hvordan for midler vi de bibelske idealer for det gode menneskeliv, når vi møder dilemmaerne i vores liv? ved Michael Agerbo Mørch, cand.theol., ph.d. assistant professor i systematisk teologi på Dansk Bibel-Institut og FIUC-CPH.
Herefter refleksion i grupper + spørgsmål om ”Hvordan formidler vi den kristne etik til børn?”
Walk and Talk
Efter en ”Walk and Talk” ved Islands Brygge samt kaffepause er der fokus på ”Kristen oplæring – perspektiver på vores praksis” ved Birgitte Kjær, konsulent og forfatter
– Vi gør ofte ”som vi plejer”. Men nu er der mulighed for at lade sig udfordre af forskellige perspektiver på den kristne oplæring: Hvilke mål kan vi have? Hvilket indhold? Hvilke formidlingsformer? Og hvor foregår det? Undervejs bliver der tid til en kort samtale i grupperne.
Opmuntring og bøn
Fra 15.30 er der ”Opmunttring og bøn for den kristne oplæring” ved Henrik Nymann Eriksen, før Ninna Vestergaard Braüner, lektor, timelærer på Dansk Bibel-Institut og FIUC-CPH, siger Tak for i dag. Temadagen arrangeres af Center for teologi i praksis og foregår på Dansk Bibel-Institut, Leifsgade 33,6, 2300 Kbh. S den 6. september. Pris: 200 kr. inkl. forplejning. Tilmelding til Ninna Vestergaard Braüner på nvb@dbi.edu