”Jesus-revolution” i Iran, hvor 50.000 moskeer nu er lukket

Iranerne søger nu alternativer efter 45 år med islam.

Mange iranere er trætte af ayatollahernes islamistiske regime og åbne for andre muligheder, fx kristendommen, fortæller NGO’en Voice of the Martyrs.

Midt i frygten for ny storkrig i Mellemøsten er der også meldinger om, at moskeer må lukke, og en million muslimer har taget imod Kristus. Det tyder på en Jesus-revolution, vurderer Voice of the Martyrs.

Et hidtil uset antal muslimer vælger at følge Kristus især i Iran, hvor folk søger efter et bedre liv, skriver CBN.News.

Stofmisbrug, korruption og fattigdom i 45 år

Iranerne er ved at blive trætte af ayatollaherne og de tomme løfter fra deres islamiske teokrati. En anonym intern meningsmåling viste, at 80% nu foretrækker en demokratisk regering, og mange iranere forlader islam.

”Her har du et land med en af ​​de højeste stofmisbrugsrater i verden. Du har et land, hvor korruptionen florerer. Du har et land, hvor mere end halvdelen af ​​befolkningen lever under fattigdomsgrænsen,” forklarede Todd Nettleton fra The Voice of the Martyrs (VOM). ”Og folket i Iran ser dette, og de siger: ’Lige et øjeblik. Hvis det er det, islam har bragt os i de sidste 45 år, er vi ikke interesserede. Vi vil gerne vide, hvad de andre muligheder er.’”

To ud af tre moskeer er lukket

Allerede sidste år måtte en højtstående islamisk leder indrømme, at omkring 50.000 af Irans 75.000 moskeer – eller to ud af tre – var lukket på grund af dårligt fremmøde. Ifølge Todd Nettleton har mindst en million muslimer forladt islam til fordel for kristendommen. Men hvordan reagerer regimet på rapporterne om de mange lukkede moskeer? ”Det er ikke noget, der gør dette regime lykkeligt. Og i virkeligheden søger de på mange måder at styrke deres magt og knuse enhver form for dissens,” sagde Todd Nettleton.

”Vi har hørt adskillige historier i år om bibelstudier, fx i en husmenighed, der bliver overfaldet. Alle, der er tilstede, bliver fotograferet, alle bliver afhørt. Men så tilbageholdes lederen af ​​mødet. De bliver arresteret og sat i fængsel.”