Kendt formidler af gospelmusik 75 år

Georg Julin har siden 1970’erne været med til at fremme gospelmusikken i Danmark både via medierne, og som leder af kristne kor, musikfestivaler og workshops. Foto: Jesper Boye

Journalisten Georg Julin, Kastrup, der var med til at gøre gospelmusikken kendt i Danmark, blandt andet som studievært i DR, fyldte 75 den 28. juli.

Georg Julin var fra 1977 til 1997 ansat i Danmark Radios underholdningsafdeling på radioen, men havde også flere programrækker på TV. I et interview med Udfordringen fra 2017 udtalte han, at denne ansættelse nok ”irriterede Satan”, fordi tilknytningen til Danmarks Radio gav ham mulighed for at fremme kendskabet til både amerikanske og danske kristne kor.

”Kan jeg bruge kendis-effekten til at fremme Jesu navn, så gør jeg det, tænkte jeg dengang. Og jeg fortæller også altid i dag, at jeg er kristen, uanset hvilke sammenhænge jeg arbejder i. Melder klart ud. Gud har udstyret mig med store gaver. Dem har jeg brugt til at fremme hans navn. På min kontaktside på min hjemmeside står der, “For hvor din skat er, dér vil også dit hjerte være”.
Matthæus kap- 6, v. 21,” udtalte Georg Julin i interviewet.

Han har i tidens løb haft mange indflydelsesrige ansættelser og tillidposter inden for kommunikation og formidling, men gospelmusikken har hele tiden stået ham særlig nær.

Gospelmusikken

Siden slutningen af 60’erne og i 70’erne har Georg Julin været dybt involveret i rytmisk kristen musik. Han har også været med til at danne kor med amerikansk inspireret musik i Danmark, blandt andet det tværkirkelige ungdomskor, TUK, som havde medlemmer fra 14-15 forskellige menigheder. Denne nye type musik vakte en vis skepsis dengang, fortalte Georg Julin i interviewet fra 2017:

”En dag, hvor de havde spillet og sunget i en kirke, kom organisten bagefter hen og spurgte: ”Hvor har I den afrikanske negerlandsbymusik fra?” Men siden da er den rytmiske musik, som vi i dag kalder gospelmusik, dog blevet en helt naturlig del af kirkelivet herhjemme. Georg Julin er gift med Anne Julin, og de har to børn og tre børnebørn. Han har netop udgivet bogen ”Den fjerde alder – forbered den i din tredje alder” og holder stadig foredrag, blandt andet om gospelmusikkens historie og om ”Den fjerde alder”, skriver Kristeligt Dagblad i et fødselsdagsportræt.