Knap halvdelen af ​​verdens migranter er kristne

Mange migranter er kristne og ofte mere troende end folk i de lande, de migrerer til, fastslår den ledende forsker bag en ny Pew-undersøgelse.

Blandt verdens 280 millioner immigranter er der større andele af kristne, muslimer og jøder end i befolkningen generelt, viser en ny undersøgelse fra Pew Research Center.

“Du ser migranter komme til steder som USA, Canada, og forskellige steder i Vesteuropa, og de er mere religiøse – og nogle gange mere troende som kristne – end de indfødte i disse lande,” sagde Stephanie Kramer, der er undersøgelsens ledende forsker.

Flest migranter er kristne

Mens kristne udgør omkring 30 % af verdens befolkning, er hele 47 % af verdens migranter kristne, ifølge de seneste data fra 2020. Undersøgelsen viste, at muslimer udgør 29 % af migrantbefolkningen mod 25 % af verdens befolkning. Jøderne er den religiøse gruppering, der flytter mest. De udgør kun 0,2 % af verdens befolkning, men 1 % af migranterne og 20 % af alle jøder verden over bor uden for deres fødeland. Til sammenligning gælder dette kun 6 % af de kristne og 4 % af muslimerne.

Grafen fra Pew-undersøgelsen viser, at knap halvdelen af verdens migranter er kristne, mens ca. hver tredje er muslim.

Fire procent af migranterne er buddhister, hvilket svarer til den generelle befolkning, og 5% er hinduer sammenlignet med 15% af verdens befolkning.

Migration og religion

I løbet af de sidste 30 år har migration overgået den globale befolkningsvækst med 83 %, ifølge Pew. Undersøgelsen viser ifølge Stephanie Kramer, at de mange ​​religiøse migranter kan påvirke den religiøse sammensætning af deres destinationslande, så ”immigranterne sætter en slags bremse på sekulariseringen”. I USA betegner omkring 30 % af befolkningen sig som enten ateister, agnostikere eller religiøst ikke-tilknyttede, hvorimod det samme kun gælder 10 % af migranterne til USA.

– Religiøse immigranter forsinker sækulariseringen i de lande, de flytter til, fortæller ledende forsker Stephanie Kramer. Foto: Pew Research Center

Israels lov om tilbagevenden giver jøder ret til at modtage automatisk statsborgerskab og foretage “aliyah”, en flytning til Israel. Siden 2020 bor omkring 1,5 millioner jøder født uden for Israel nu inden for landets grænser. Jødiske migranter til Israel kommer ofte fra tidligere sovjetrepublikker, såsom Ukraine (170.000) og Rusland (150.000). USA har den næsthøjeste befolkning af jødiske migranter (400.000), hvoraf en fjerdedel blev født i Israel. Andre 50.000 jødiske immigranter i USA er kommet fra Rusland og et tilsvarende antal fra Canada.

En Pew-rapport fra 2012, Faith on the Move, gav ifølge Kramer et “øjebliksbillede” af religion og immigration i 2010. “Mange mennesker har bedt om en opdatering, og vi får en masse spørgsmål relateret til religion og migration,” sagde hun. På trods af efterspørgslen efter data var “Faith on the Move” den sidste rapport, vi udgav, der fokuserede på dette.” Mange af resultaterne i den nye rapport ligner undersøgelsen fra 2012, og Kramer fandt resultaterne relativt ”ikke-overraskende”.

“Selv i de ældre data kan du se, at religiøse minoriteter var allermest tilbøjelige til at forlade deres oprindelsesland og migrere til et land, hvor deres religiøse identitet var mere udbredt,” sagde hun.