Kristne i Paris åbner dørene under OL

OL 2024 har skabt en række frustrationer blandt franskmændene, og dele af åbningsceremonien får hård kritik. Men kristne i Paris ønsker at bruge anledningen til at hjælpe de besøgende og sprede evangeliet.

’Er du klar til at åbne dørene … også til dine toiletter?’ Sådan lyder det ifølge Christianity Today blandt evangelikale franskmænd under sommerens olympiske lege.

For mange mennesker, der bor i Paris, vil sommerens OL blive noget af et problem, selv om forberedelserne til den 33. Olympiade har sat sit præg på byen i mange måneder. Foruden en fordobling af billetpriserne i metroen har også den forventede tilstrømning af 16 millioner mennesker skabt bekymringer. Ikke mindst for sikkerhedsforholdene og faren for eventuelle terrorangreb.

Kristne ser muligheder

Men for de evangeliske kristne i landet betyder OL nye muligheder. Den amerikanske kirkeplanter Matthew Glock, der har boet i Frankrig i over 30 år, koordinerer indsatsen med at ”udstråle Jesu Kristi kærlighed i ord og gerning” under en af ​​verdens største sportsbegivenheder. ”Jeg ser OL som en katalysator. Det vil give kirker og foreninger mulighed for at mødes og arbejde sammen til gavn for byen,” siger han.

Der er mere end 70 evangeliske kirker i Paris, ikke medregnet grupper, der mødes i hjemmene. Kun omkring en procent af befolkningen i Frankrig er evangeliske, men i antal er det mere end 745.000 mennesker.

20 kristne grupper

Den evangeliske paraplygruppe Ensemble2024, som blev lanceret sidste år, arbejder med omkring 20 forskellige grupper, der har hvert sit fokus. Conseil National des Évangéliques de France (CNEF), som repræsenterer omkring 70 procent af de franske evangelikale, er involveret i indsatsen. Det samme gælder en række internationale organisationer som Youth With A Mission, Operation Mobilization, International Mission Board og Greater Europe Mission.

”Vi skaber de rammer, som understøtter de initiativer, der foregår, for bedre at kunne tjene vores by,” fortalte Matthew Glock til CT. Gruppen planlægger alle mulige arrangementer, fra venskabskonkurrencer i atletik til seerfester og salmesang i en kirke ”et stenkast fra det primære sportskompleks”. Der vil også være præster til rådighed for OL-deltagere og tidspunkter, hvor kristne atleter kan dele deres vidnesbyrd, skriver CT.

Åbner døre og toiletter

Arrangørerne af Ensemble2024 håber også at kunne vise mennesker, hvem Jesus er, ved at hjælpe fx turister og hjemløse med deres praktiske behov. Nogle kirker forsyner oversættere med navneskilte for at hjælpe de mange turister, som ikke taler flydende fransk eller engelsk.

”Er du klar til at åbne dine døre … og dine toiletter?” spørger en Ensemble2024 ressourceguide. ”Frankrig står over for reelle udfordringer med hensyn til logistik: At gøre det muligt for de mange besøgende under legene i sommeren 2024 at få adgang til toiletter, vand-stationer, transportmuligheder for atleter osv. Som kristne ønsker vi frem for alt at være der for at hjælpe.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Bibelselskabet i Frankrig har trykt 200.000 ”sportsbibler”til uddeling under OL. Det er Ny Testamenter med vidnesbyrd fra 16 kristne sportsudøvere.

Sportsbibler uddeles

Bibelselskabet Alliance Biblique Française har udgivet en fransksproget udgave af Det Nye Testamente, der indeholder vidnesbyrd fra 16 fremtrædende sportsfigurer, herunder den franske håndboldmester Joël Abati og den amerikanske sprinter Allyson Felix. Håbet er, at denne udgave af Det Nye Testamente også vil få flere franskmænd til at læse Bibelen.