Nyt akademi vil styrke samtalen mellem kristendom, tro og videnskab

Tænketanken Center for Kristen Tænkning lancerer nu særlige CKT-kurser i de store universitetsbyer om forholdet mellem tro og videnskab.

Center for Kristen Tænkning lancerer nu CKT-Akademi med kurser i de store universitetsbyer, mentorordninger og konferencer.

Den uafhængige tænketank Center for Kristen Tænkning (CKT) har som formål at skabe rum for en fælles gennemtænkning af forholdet mellem videnskabeligt arbejde og kristen tro. CKT’s kristne videnskabsfolk og kulturpersonligheder ønsker at give systematiske og afbalancerede svar på aktuelle spørgsmål og udfordringer med afsæt i den kristne tro og praksis.

Netværk for unge kristne forskere

– Er tro og videnskab to helt adskilte verdener, eller komplementerer de hinanden? Det er et af mange spørgsmål, som udforskes i det nye akademi for kristendom, tro og videnskab. CKT-Akademiet lanceres for at udruste unge kristne forskere gennem netværksdannelse, mentorrelationer, undervisning og fælles refleksion. Det sker gennem såkaldte akademi-møder i hver af de større universitetsbyer, samt mentorgrupper, hvor juniorforskere knyttes op på seniorforskere. Der afholdes også netværkssamlinger og weekendretræter i akademiet. Formålet er at fremme en dybere forståelse af forholdet mellem videnskab og kristen tro. På den ene side vil man se, hvordan tro kan bidrage til videnskaben indenfor ens eget fagområde. På den anden side, hvad videnskaben kan bidrage med til troen, kirken og samfundslivet. Samtidig lægges vægt på trivsel i forskerlivet. Akademiets arrangører tæller bl.a. professorer fra universiteterne i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Aktiviteter:

• Der afholdes to akademi-møder pr. semester i hver af de større universitetsbyer.
• Der oprettes mentorgrupper, hvor én eller flere juniorforskere knyttes op på en seniorforsker.
• 15.-16. november 2024 afholdes en national netværkssamling i København.
• 2.-4. maj 2025 afholdes en weekendretræte.

Spørgsmål og tilmelding til formand Frede Donskov: formand@kristen.dk eller koordinator Emil Børty Nielsen, CKT-Akademi@kristen.dk

”På kristen.dk kan man findemange ressourcer om kristen tro og moderne videnskab,” forklarer professor, dr.scient. Peter Øhrstrøm på hjemmesiden.

CKT’s bestyrelse

CKT’s bestyrelse består af professor, dr.med. Frede Donskov; professor, ph.d. Johan Fynbo; professor, ThD. Niels Christian Hvidt; tidl. innovationschef, ph.d. Margrethe Winther-Nielsen; professor, dr.scient. Peter Øhrstrøm og lektor (Aalborg), professor (Bergen), ph.d. Bettina Dahl Søndergaard.