Seks kristne arresteret for at køre bus i protest mod åbningsceremoni

Seks personer, som protesterede mod OL’s åbningsceremoni med teksten ”Stop Attacks on Christians”, blev arresteret fra denne bus i Paris. Foto: Premier Christian News

En gruppe på seks kristne og deres chauffør blev forrige mandag anholdt i Paris, fordi de kørte rundt i en bus med en grafisk indsigelse mod OL’s åbningsceremoni og krav om stop for angreb på kristne.

Bussen fra den Madrid-baserede konservative gruppe CitizenGO kørte rundt i Paris i flere timer mandag aften, før bevæbnede franske politifolk stoppede den og arresterede chaufføren og seks kristne kampagnefolk, skriver Christian Post. De seks teammedlemmer fra CitizenGO måtte tilbringe natten i fængsel, oplyste organisationen tirsdag. ”Seks af vores teammedlemmer blev tvunget til at tilbringe natten i fængsel, bare fordi de fordømte hån mod kristne med beskeden ’Stop angreb på kristne’ skrevet på en bus,” tweetede CitizenGO og tilføjede, at deres busaktion ikke er ulovlig.

Kræver undskyldning fra OL-komitéen

Bus-aktionen var knyttet til et andragende, som organisationen startede for at kræve en undskyldning fra Den Internationale Olympiske Komité for åbningsceremonien, der ifølge mange kritikere hånede den sidste nadver med drag queens, blotlagte mandlige kønsorganer og en overvægtig lesbisk DJ i Jesu sted.

”Hvad sker der, hvis vi forbliver tavse? Vores tro, vores kristne symboler, vil blive en permanent parodi fremmet af queer-, LGBTI- og translobbyer, bakket op af vores globalistiske ledere og den internationale venstrefløj,” hedder det i underskriftsindsamlingen fra CitizenGo, som onsdag havde fået over 387.000 underskrifter.

”Dette var en bevidst og ond parodi, der ydmyger vores højtelskede kristne tro – de ved, at vi er et let mål,” fortsatte andragendet. ”Og indtil vi stopper dem, vil de blive ved med at gøre det. Det her handler om at stå op for vores tro og sikre, at en sådan åbenlys gudsbespottelse aldrig gentages. Vi kan ikke tillade dem at vanhellige vor Herre Jesus Kristus med sådanne uanstændigheder. Hvis vi forbliver tavse, sender vi et budskab om, at sådan manglende respekt er acceptabel,” fastslog gruppen.

Ignacio Arsuaga. Foto: Contando Estrelas, Vigo, Spanien /Wikimedia.org

”Anti-kristen politisk og ideologisk forfølgelse”

CitizenGO hævder, at der var tale om ”anti-kristen politisk og ideologisk forfølgelse”, og at teammedlemmerne angiveligt blev fængslet under ”grove” forhold med ransagninger, forbud mod at ringe til deres advokater og uden at have adgang til vand. Ifølge en pressemeddelelse fra CitizenGO’s grundlægger, Ignacio Arsuaga, fik ​en fransk anklager sendt politiet ud for at stoppe bussen efter ordre fra den franske præsident, Emmanuel Macron. Han tilføjede, at hans organisation planlægger at anlægge sag mod Macron, anklageren og det franske politi. ”Woke-regeringer bliver stadig mere totalitære,” fastslog Ignacio Arsuaga.

CitizenGO’s advokat fik løsladt ​​kampagnefolkene den følgende dag. Han fastholder, at de bare havde udøvet deres ytringsfrihed og ikke gjorde noget ulovligt. CitizenGo, der blev grundlagt i Spanien, hævder at have teammedlemmer i 15 byer på tre kontinenter. De holder kampagner på 11 sprog for at påvirke regeringer og organisationer i 50 forskellige lande, skriver organisationen på hjemmesiden.