Skotske kristne føler sig tilsidesatte

Førsteminister John R. Swinney lover en mere inkluderende regering. Foto: Wikipedia

En nylig meningsmåling blandt over 1.000 skotter foretaget af tænketanken Logos Scotland afslørede, at langt de fleste skotske kristne føler sig tilsidesat af regeringen, skriver Premier Christian News.

Meningsmålingen viste, at over 70 procent af de skotske kristne mener, at hverken regeringen eller medierne støtter deres tro. CEO Shona Haslam fra Logos Scotland udtalte, at der er en håndgribelig følelse af udelukkelse blandt Skotlands kristne samfund: ”En ud af tre skotter har en kristen tro, men det er klart, at der er meget arbejde at gøre for at øge tolerancen over for denne trosgruppe.” Hun tilføjer, at den nye førsteminister, John Ramsay Swinney, har lovet befolkningen en mere inkluderende regering i fremtiden.

Generel opfattelse

Nøgleresultater fra undersøgelsen viste blandt andet, at næsten tre fjerdedele af de kristne respondenter var ”uenige” eller ”meget uenige” i, at ”den skotske regering har støttet kristne principper i sit seneste lovgivningsprogram”. Desuden var omkring 75 procent bekymrede over den behandling, kristne politikere får af medierne. Også over halvdelen af de ikke-kristne respondenter var af den opfattelse, at den skotske regering ikke støtter landets kristne. ”Det var virkelig fascinerende, hvad vi fandt i undersøgelsen,” fastslår Shona Haslam.

Håb om bedring

Med John Swinneys nye mindretalsregering på plads håber Logos Scotland, at den skotske regering vil engagere sig med trosgrupper for at imødegå følelsen af ​​udelukkelse i det kristne samfund. ”Førsteministeren har nu mulighed for at sætte en ny tone for Skotland – en tone, der ikke forsøger at få kristne til at tie eller afviser kristne synspunkter, men snarere inkluderer alle perspektiver i den offentlige samtale.

Vi håber, at John Swinney og hans kabinet gør alt, hvad de kan, for at skabe et mere inkluderende, frit og retfærdigt Skotland for os alle,” udtalte Shona Haslam.