Udfrielse i teori og praksis
”Udfrielse er helt naturligt. Men der er brug for en sund teologi og praksis,” siger Peter Holmsgaard, der sammen med Michael Bobjerg underviser på Kraftværkets ”Træning i Udfrielse” i Kirkeibyen i Kolding lørdag den 7. september.
Helt tilbage fra Apostlenes Gerninger har udfrielse og uddrivelse af onde ånder være en del af den kirkelige tradition. Men det er også et område, hvor der i dag er stor berøringsangst, påpeger frikirkepræst Peter Holmsgaard, der underviser om udfrielse den 7. september.
Hvad betyder forsagelsen af Djævelen?
”I de danske folkekirker siger vi, at vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Så uddrivelse er eller burde være noget almindeligt. Men problemet er, at vi de sidste 20-30 år har været vidne til, at det er blevet håndteret på en småsekterisk måde, siger Peter Holmsgaard, der mener den usunde praksis har gjort mere skade end gavn. Derfor er der brug for sundhed på det her område. Både i forhold til teologien og hvordan man praktiserer det.”
Jesus har allerede sejret
På træningsdagen, der starter kl. 9 og slutter kl. 17, vil han sammen med Michael Bobjerg give et bud på, hvordan man kan håndtere udfrielse på en sund måde. ”Usund teologi er blandt andet der, hvor man giver Djævelen for meget magt. En sund teologi tager udgangspunkt i Jesu fuldbragte værk på korset og hans opstandelse. Det handler ikke om at vinde en ny sejr. Det handler om at håndhæve den sejr, der allerede er vundet,” siger Peter Holmsgaard.
Sund etik
Og så er der brug for at bevare en sund etik. ”Det bliver usundt, hvis man fastholder folk, råber dem ind i hovedet eller tvinger dem til ikke at tage medicin. Der, hvor der er en sund praksis, foregår det stille og roligt nede på jorden.” Han fremhæver også, at det fremkalder sundhed, når udfrielse foregår uden et modsætningsforhold til sundhedsvæsenet, læger, psykologer og terapeuter.
”Hvis udfrielse gøres til det eneste saliggørende, at alt skal uddrives, så bliver det usundt. Sundheden kommer først, når vi forstår sammenhængen mellem indre lægedom, ydre lægedom, rådgivning, sjælesorg og udfrielse,” siger Peter Holmsgaard, der i sin tid grundlagde Kraftværket.
Udfrielse under forbøn
Af samme årsag vil Michael Bobjerg, der i dag leder Kraftværket i Kolding, undervise om, hvordan vi kan bruge udfrielse som et blandt mange værktøjer, når vi tilbyder bøn for mennesker i vores kirker. Kraftværket er en arbejdsgren i Kirkeibyen i Kolding, hvor der tilbydes gratis konsultationer med hjælp til frihed gennem samtale, bøn og Guds kraft.