Dybtfølt og inspirerende

My Epic har ramt guld igen. Selvom vi ikke er blevet velsignede med et fuldt album fra bandet siden 2013 med det, efter min mening, meget undervurderede Behold, så har de ikke holdt helt tilbage med udgivelser med en lille håndfuld fantastisk gode EP’er spredt ud over det sidste årti. Det er derfor ikke overraskende, men stadig dybt imponerende, at bandets fjerde og nyeste album Loriella er så godt, som det er.

Åbningsnummeret “Late Bloomer” sætter tonen med sine smukke akustiske guitarer og atmosfæriske lag, der straks trækker lytteren ind. Hvert nummer på albummet er omhyggeligt konstrueret med tekster, der udforsker temaer som opdagelse og genfinding af livets formål. “Northstar” skiller sig særligt ud med sit storslåede omkvæd og kraftfulde lyd, der efterlader et dybt indtryk.
Et andet bemærkelsesværdigt nummer er “In The Air”, som har en langsommere, shoegaze-inspireret fremgangsmåde. Her bruges effekter, som opbygger lydlandskabet, til at skabe en utroligt fængende atmosfære.

Aaron Stone har altid været en af mine absolut favoritvokalister, og hans stemme er lige så hjemsøgende og samtidigt betryggende. Hans guitararbejde er heller ikke at kimse af. I samarbejde med guitarist/keytboardist Tanner Morita bliver der sammensat nogle af de smukkeste melodier, bandet nogensinde har udgivet. Albummet er lyrisk lidt mindre salme-agtigt, end hvad man måske har hørt før fra bandet.

Det er mere personligt og er tydeligvis ofte inspireret af intime forhold og livserfaringer. My Epic forstår dog at gøre disse fortællinger medrivende, og hvis man lytter efter, vil man ikke kunne undgå at leve sig ind i disse fortællinger om kærlighed til sine nærmeste og spirituel forundring. My Epic er en skat af et band, som fortjener al succes i verden. Med Loriella har de ikke bare vist, at de stadig oser af passion, men at denne brænder stærkere end nogensinde før, og den skinner igennem musikken som stjernerne på himlen.

Kunstner: My Epic
Titel: Loriella
Genre: Indie Rock
Download: itunes.dk
Pris: 69,00 kr.