Generalsekretæren i Promissio bliver vice-general i Indre Mission

Frede Ruby Østergaard

Teolog Frede Ruby Østergaard tiltræder den 21. oktober 2024 stillingen som vicegeneralsekretær i Indre Mission. Med sine solide erfaring indenfor kirkelig ledelse og mission bringer han stærke kompetencer ind i Indre Missions ledelse.

Frede Ruby Østergård kommer fra stillingen som generalsekretær i missionsselskabet Promissio og har tidligere være generalsekretær i Indenlandsk Sømandsmission samt konsulent i Indre Missions Ungdom. Han besidder derfor til fulde de kompetencer, som er vigtige for Indre Missions vicegeneralsekretær, skriver IM i en pressemeddelelse.

Evangeliet skal tales og vises i praksis

Frede Ruby Østergård er 50 år og bor i Hinnerup med sin hustru, Mette, med hvem han har fire børn. Han er aktiv i det lokale Indre Mission og desuden ulønnet præst i valgmenigheden Bykirken i Favrskov. Han fortæller, at han er vokset op i en kristen familie, hvor forældrene var særligt optagede af diakonale tjenester bl.a. gennem Blå Kors.

”Hvis vi glemmer kærligheden til andre mennesker,
så dør både missionen og fællesskabet.”

”Jeg har fra barns ben lært at tro og tjeneste hænger sammen, og at evangeliet både skal tales og vises i praktisk omsorg,” fortæller han og nævner desuden kærligheden som den vigtigste værdi i kristen mission: ”Hvis vi glemmer kærligheden til andre mennesker, så dør både missionen og fællesskabet.”

Lede mennesker til Jesus

Med sine 15 år i international mission bringer Frede Ruby Østergaard et stærkt syn for brobygning, kulturforståelse og tjeneste med ind i Indre Mission. ”Jeg ser frem til at blive en del af ledelsesteamet i Indre Mission og til at være med til at udvikle missionen om at lede mennesker til Jesus. For mig er det afgørende, at vi som organisation tydeligt definerer vores plads og rolle i det danske kirkeliv, og at vi fortsat er en katalysator for at bringe evangeliet til alle mennesker,” siger Frede Ruby Østergård.

Generalsekretær Jens Medom Madsen udtaler: ”Vi er meget glade for at kunne byde Frede velkommen som vicegeneralsekretær. Han medbringer en kombination af teologisk viden, ledelseserfaring og et stort engagement for mission, som vil være uvurderligt i det videre arbejde med at styrke og udvikle Indre Mission som en vigtig del af kirkens arbejde i Danmark.” Frede Ruby Østergård har en teologisk uddannelse fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet, og han har løbende videreuddannet sig inden for ledelse og medarbejderpleje.

Hans ledelsesstil er præget af bred inddragelse og en høj integritet, og han lægger vægt på, at alle i organisationen både forstår og bidrager til den fælles mission. Som vicegeneralsekretær bliver hans hovedopgaver at være stedfortræder og sparringspartner for generalsekretæren, varetage HR-området med ansættelsesprocesser og personalepolitikker samt være foresat for en række af IM’s mellemledere, hedder det i pressemeddelelsen.