Kristelig Lægeforening holder årsmøde

Det er ikke uprofessionelt at tale med sine patienter om tro eller at spørge ind til deres livsanskuelse. For kriser gør noget ved troen, og tro og spiritualitet kan have en betydning for helbredet, mener professor Niels Christian Hvidt. Han taler ved Kristelig Lægeforenings årsmøde den 5/10.

Kristelig Lægeforening holder årsmøde på Dalum Landbrugsskole den 4.-6. oktober. Både medlemmer af Kristelig Lægeforening og andre interesserede er velkomne.

”Som pensioneret øjenlæge var det igen en stor oplevelse og udfordring at være medarbejder i et internationalt team i den del af verden, hvor behovet for (øjen)læger er allerstørst,” fortæller øjenlæge Jørgen Nørrelykke Nissen. Han var i februar 2024 afsted som frivillig på et hospitalsskib fra Mercy Ships til Sierra Leone i Vestafrika. Fredag aften vil øjenlægen fortælle om ”Oplevelser med Mercy Ships”.

Lørdag vil der ud over generalforsamling være foredrag ved professor i åndelig omsorg Niels Christian Hvidt, som i to sbamlinger vil tale om emnet ”Kan tro flytte bjerge?” Søndag taler sjælesørger Dan Månsson i to samlinger om ”Den svære samtale”. Han vil blandt andet komme med bud på nogle værktøjer, læger kan gøre brug af i den svære samtale, så det netop bliver en samtale med patienten – som begge kommer godt videre fra.

Tilmelding til årsmødet sker via lægeforeningens hjemmeside.