Samfonden og Borgfonden vil oprette fælles administration

Arne Pedersen, der siden 2022 har været landsleder i Børne- og UngdomsOase, skal være projektleder i fondene. Foto: BUO

Fra november 2024 oprettes en fælles administration i Samfonden og Borgfonden.

Baggrunden er, at udviklingsdirektør i Samfonden, Jesper Oehlenschlæger, har søgt nye udfordringer, og fondsdirektør Peder Østermark Andreasen har ønsket at neddrosle sit engagement. Dette har givet anledning til at nyoverveje organiseringen i Samfonden og søsterfonden Borgfonden, hedder det i en pressemeddelelse fra de to fonde. Hensigten med den fælles administration er at øge samspillet mellem de to fonde og sikre en mere smidig og effektiv administration.

”Det er glædeligt at se, at fondenes arbejde gør en forskel rundt omkring i landet, og vi vil lægge os i selen for at være relevante medspillere for ansøgere og andre, der ønsker at fremme fondenes formål”, lyder det fra formand og stifter, Søren Toft-Jensen.

Den nye ledelse

Henrik Søgaard Kofoed, som siden 2020 har været fondsdirektør i Borgfonden, vil fra 1. november 2024 varetage posten som fondsdirektør i begge fonde. Arne Pedersen er ansat som ny projektleder i fondene fra 1. november. Han er 46 år, bosat i Voel ved Silkeborg, gift med Heidi og far til fire piger i alderen 5 til 16 år. I 2022 blev Arne landsleder i Børne- og UngdomsOase, som han kom til efter fire år som generalsekretær i Den Danske Israelsmission.

Peder Østermark Andreasen fortsætter som ledelsesrådgiver i fondene. Man kan læse mere om de to fonde på: www.samfonden.dk og www.borgfonden.dk