”Verdens vigtigste bog” er ikke verdens vigtigste bog. Det er den første bog med samme titel heller ikke

Til gengæld ved vi præcis, hvilken bog de enslydende titler henviser til…

Kristian Leths ”Verdens vigtigste bog” har undertitlen ”Kristendommen, Bibelen og vores verden”. Den er udgivet på Linhardt og Ringhof.

Mandag i denne uge udkom Kristian Leths ”Verdens vigtigste bog” på forlaget Lindhardt og Ringhof. I Udfordringens bogsalg har vi dog allerede en bog med samme titel.

Verdens vigtigste bog (II)

Den vigtigste bog i verden er Bibelen, mener Kristian Leth, der tidligere har lavet den prisvindende podcast ”Bibelen Leth fortalt” sammen med Lauge Hendriksen. I sin nye bog peger Kristian Leth, der sammen med sin familie bor i New York, blandt andet på, at Bibelen præger den vestlige kultur – selv den danske – langt mere, end vi selv forestiller os.

Verdens vigtigste bog (I)

Den første bog med titlen ”Verdens vigtigste bog” er skrevet af missionæren Loren Cunningham i samarbejde med Janice Rogers og udgivet af Forlaget Scandinavia. Loren Cunningham, der er kendt som grundlægger af Youth With a Mission (Ungdom Med Opgave), giver i sin bog eksempler på, hvordan Bibelen har forvandlet menneskers liv over hele verden.

Bibelen

Loren Cunninghams ”Verdens vigtigste bog” er udgivet af Scandinavia og har undertitlen ”Hvordan Bibelen forandrer verden – og hvorfor Gud vil bruge dig”.

”Verdens vigtigste bog” er naturligvis en betegnelse for de 66 bøger i ”Bøgernes Bog” eller Den hellige Skrifts kanoniske bøger, hvoraf nogle udgaver er autoriseret af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Bibelen bliver stadig oversat til nye sprog verden over. Samtidig bliver den nyoversat til gamle sprog, som fx det danske. Den første komplette danske bibel, Christian 3.’s bibel, udkom i 1550. Og netop nu er Bibelselskabet i gang med en nyoversættelse, der ventes færdig i 2036.