400 kristne forventes at deltage i årets løvhyttefest i Israel

David Parsons ved Jerusalem-marchen den 4. oktober 2023. Pga. situationen i Israel bliver fejringen af løvhyttefesten i år uden den traditionelle march.

Omkring 400 mennesker fra næsten 50 lande forventes at deltage i Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalems (ICEJ) løvhyttefest i Israel.

”Dette er langt den største udenlandske solidaritetsbegivenhed, siden krigen begyndte den 7. oktober 2023,” siger ICEJ’s vicepræsident og talsmand David Parsons. “Det er de modigste af de modige, der nu kommer til Israel. De ønsker at vise solidaritet med Israel. Man skal virkelig have lyst til at komme, hvis man besøger Israel nu,” siger Parsons.

Mange flyselskaber har aflyst flyvninger til Israel på grund af krigen, og Parsons fortæller, at man skal bruge noget tid for at finde billetter. Et band fra Norge vil flyve til Amman i Jordan og krydse Allenby-broen for at deltage i løvhyttefesten. Tyskland kommer formentlig med den største gruppe på 60 personer, mens Sydafrika sender omkring 30 personer til den kristne ambassades løvhyttefest, som løber fra den 16. til den 23. oktober.

Marchen i Jerusalem

En af de mest berømte begivenheder under den israelske løvhyttefest er Jerusalem-marchen gennem gaderne i byens centrum. Den besøges normalt af israelere fra hele landet. På grund af den igangværende krig mod det iransk-støttede Hizbollah har Jerusalem kommune aflyst Jerusalem March i år. En farverig del af denne Jerusalem-march har været kristne fra hele verden. I mange år deltog ICEJ med over 5.000 kristne deltagere. I 2022 var der omkring 2.000 kristne deltagere fra 70 nationer. Under coronapandemien i 2020 blev marchen aflyst.

”I år har Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem fået tilladelse til at mødes i Sacher Park i Jerusalem den 21. oktober. Vi kommer til at være der. Vi planlægger at gå op til Knesset for at bede ved menorahen foran nationalforsamlingen,” siger Parsons.

Tur til Gaza

ICEJ’s vicepræsident og talsmand David Parsons.

ICEJ starter sit program for løvhyttefesten med en tur langs grænsen til Gaza. Det var i dette område, at terrororganisationen Hamas rev grænsehegnet ned og udførte 7. oktober-massakren i 2023. Hamas dræbte 1.200 mennesker, tog 251 gidsler og sårede 4.800. I en pressemeddelelse skriver Den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem, at der vil blive afholdt en mindeceremoni for at ære de dræbte og kidnappede israelere. Deltagerne vil besøge Kibbutz Be’eri, hvor Nova-festivalen fandt sted, og en kirkegård for biler.

”Vi vil også samarbejde med Keren Kayemet LeIsrael-Jewish National Fund om at plante hundredvis af røde og gule tulipaner ved Nova-mindesmærket til minde om de faldne og kidnappede. Det vil sende et stærkt budskab om støtte og bekymring for Israel og nationens lidelser i de seneste 12 måneder,” siger David Parsons.

En ny æra

Tidligere holdt ambassaden sin konference i Jerusalems »Grand Hall« Binyanei Ha’uma i Jerusalem. De fortsatte på Teddy Kollek Stadium. I år med færre deltagere vil arrangementet blive afholdt i Pavilion, mødestedet for den messianske menighed King and Kings i Jerusalem. Ifølge ambassadens program er dette års konference dedikeret til ”En tid til at huske og genopbygge”. ICEJ-præsident Jürgen Bühler er i Tyskland på grund af en operation.


Fakta – ICEJ

The International Christian Embassy Jerusalem (ICEJ) blev stiftet den 30. september 1980 og arbejder for forsoning mellem den kristne kirke og det jødiske folk og mellem det jødiske og det arabiske folk. ICEJ har afdelinger og repræsentationer i mere end 90 lande, heriblandt danmark.