En aften om Bibelen 2036

Johannes Baun har siden september 2021 været generalsekretær for Bibelselskabet. Foto: Bibelselskabet

Bibelselskabets stiftsudvalg for Helsingør Stift inviterer tirsdag den 22. oktober til en aften, hvor det handler om Bibelen 2036. Her vil bibelselskabets generalsekretær Johannes Baun fortælle om Bibelselskabets store nye projekt, nemlig en ny oversættelse af Bibelen, som skal udkomme i 2036.

2036 markerer 500-året for reformationen i Danmark og dermed også for bevidstheden om, hvor vigtigt det er, at Bibelen findes på folkesprogene. Deltagerne vil høre mere om, hvilke overvejelser der gøres i spændingsfeltet mellem det velkendte og det fornyende. Og også hvilke tanker der rører sig, når en bibeloversættelse ønskes autoriseret og den samme Bibeludgave derfor efterfølgende benyttes af alle kristne kirker i Danmark, som Den danske Folkekirke, Den Katolske kirke, BaptistKirken, Evangelisk Frikirke i Danmark, m.fl.

Arrangementet starter kl. 19.00 og foregår i Vestervang Kirke i Helsingør. Målgruppen for aftenen er præster, menighedsrådsmedlemmer, ansatte og frivillige i kirkerne samt alle andre, der interesserer sig for Bibelen. Med andre ord – alle er velkomne.